Zavřít reklamu

Taky vás štvalo, že mezi premiérou áčkových filmů a jejich dostupností na nosičích, potažmo v online obchodech bývá obrovsky dlouhá prodleva, která člověka mnohdy donutí vyrazit na film raději do kina, než na něj čekat? Pak pro vás máme skvělou zprávu. Pokud jste příznivci filmů od Universal Pictures, které se řadí dlouhodobě mezi jedny z nejlepších, totiž budou nově dostupné online už 17 dní po jejich premiéře namísto původních 75 dní. 

Za dlouhé čekání na zpřístupnění filmu na nosičích či online po jeho premiéře mohly smlouvy, které měl Universal Pictures podepsané se společností AMC Entertainment zašťiťující kina. Právě ta totiž Universalo přikazovala vypouštět filmy až po dvou a půl měsících po jejich premiéře v kinech AMC. Ledy se však nyní díky koronavirové pandemii daly do pohybu a na stole je smlouva nová a tentokrát daleko přívětivější. Čekací doba se totiž zkracuje na 17 dní, po kterých budou filmy od Universal dostupné mimo jiné v jablečné iTunes. Pravdou sice je, že mnohé uživatele od jejich zakoupení či zapůjčení odradí cena, která je mnohdy vyšší než kterou si účtují konkurenční studia, i tak se však dá hovořit o velkém kroku vpřed směrem k milovníkům filmům. 

Zatímco v České republice není nakupování filmů na iTunes až tak rozšířené, v domovině Applu – tedy USA – se jedná o naprosto běžnou kratochvíli, za kterou jsou tamní jablíčkáři ochotni zaplatit celé jmění. Toho si jsou Apple i filmová studia velmi dobře vědomi, jelikož v zemi co chvíli spouští nejrůznější slevové akce, díky kterým lze filmy sehnat za přívětivější ceny. Ale kdo ví, třeba rychlejší příchod filmů do vod iTunes přiměje ke zvýšenému zájmu o tuto službu i tuzemské uživatele. 

Dnes nejčtenější

.