Zavřít reklamu

Hlasovou asistentku Siri využívá na jablečných zařízeních nespočet uživatelů, a to i v České republice. I přesto, že si někteří uživatelé stěžují na to, že není Siri k dispozici v češtině, tak mnohým z nich se podařilo onu hlasovou bariéru překonat a Siri používají v angličtině. Pro to, co tuto zprávu ještě nepostřehli, tak je nutné zmínit, že v iOS už si uživatelé mohou českou Siri svým způsobem vyzkoušet. Prakticky všichni uživatelé využívají Siri kvůli tomu, že dokáže určité akce provádět jen hlasovými příkazy – ne vždy ale máte možnost hlasové příkazy využít. Proto vznikla funkce s názvem zadávání textu pro Siri, díky čemuž můžete Siri zaúkolovat napsáním příkazu namísto toho, abyste jej vyslovili. Tuto funkci je třeba aktivovat a pokud chcete zjistit, jak v macOS na to, tak pokračujte ve čtení.

Jak na Macu aktivovat zadávání textu pro Siri

Zadávání textu pro Siri je naprosto parádní funkcí, pokud zrovna nemůžete mluvit, ale i tak chcete Siri využít. Hlasovou asistentku Siri se často vyplatí použít i tehdy, kdy zrovna nemůžete mluvit – stačí totiž napsat příkaz, který byste řekli, a Siri jej okamžitě provede. To je často o mnoho rychlejší, než kdybyste onen požadavek vykonali ručně. Pokud chcete zadávání textu pro Siri aktivovat, tak postupujte následovně:

  • Na vašem Macu či MacBooku najeďte kurzorem do levého horního rohu, kde klepněte na ikonu .
  • Z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Předvolby systému…
  • Otevře se nové okno, ve kterém se přesuňte do sekce Zpřístupnění.
  • V levém menu se posuňte níže, dokud nenarazíte na kolonku Siri. Tu poté rozklikněte.
  • Po rozkliknutí stačí, abyste aktivovali (zaškrtli) možnost Aktivovat zadávání textu pro Siri.

Jakmile tuto funkci aktivujete, tak můžete Předvolby systému opustit. Nyní, kdykoliv pomocí tlačítka v pravém horním rohu, anebo třeba klávesovou zkratkou aktivujete Siri, tak budete moci příkaz namísto mluvení napsat. Avšak v případě, že vyslovíte Hey Siri, tak vám Siri bude naslouchat a možnost pro psaní příkazu se nezobrazí. Stejnou funkci lze aktivovat i v iOS či iPadOS – stačí přejít do Nastavení -> Zpřístupnění -> Siri, kde aktivujte Zadávání textu pro Siri.

Dnes nejčtenější

.