Zavřít reklamu

Jedinou viditelnou novinkou včera vydaného watchOS 6.2.5 měly být nové ciferníky v duhových barvách na podporu LGBT komunity. Jak se však zdá, jejich nasazení Apple zcela dokonale nezvládl. Na jejich úplnou či částečnou absenci si totiž stěžuje prakticky celý svět. 

Pokud jste již na watchOS 6.2.5 aktualizovali a chtěli jste si nové ciferníky prohlédnout přes iOS aplikaci Watch, určitě jste zjistili, že se v ní žádné z očekávaných novinek neobjevila. Na tom by nebylo nic až tak zvláštního, jelikož má Apple jejich náhledy implementovat až do iOS 13.5. Avšak ani v GM betě iOS 13.5 se náhledy nezobrazují a LGBT ciferníky tudíž nelze přes aplikaci zatím nastavit, což je přinejmenším zarážející. 

Podobně bizarní situace nicméně panuje i přímo na Apple Watch, přes které lze samozřejmě nové ciferníky v rozhraní pro úpravu ciferníků dostat také. Když jsme však toto rozhraní otevřeli (to učiníte přitlačením na jakýkoliv ciferník a následným scrollováním doprava až k možnosti “Nový”), zjistili jsme, že se nám v nabídce hodinek zobrazuje jen jeden nový LGBT ciferník místo nejméně pěti kousků. Například klasické svislé pruhy zůstaly v našem případě i po updatu na watchOS 6.2.5 v designu LGBT ciferníku z loňského roku.

Že nejsme v tomto směru v žádném případě sami potvrzuje prakticky celý svět na nejrůznějších diskuzních fórech, kde si uživatelé stěžují na to, že na Apple Watch nevidí žádný nový ciferník, nebo jich mají v nabídce jen pár. Zajímavé je nicméně i to, že někteří uživatelé tvrdí, že se jim na jejich hodinkách všechny nové LGBT ciferníky po updatu na nejnovější watchOS ukázaly, avšak samozřejmě je nejsou schopni spravovat jinde než tam, jelikož náhledy v iOS nefungují. 

Zdá se tedy, že implementaci nových ciferníků na Apple Watch kalifornský gigant pořádně zpackal  a pro opravu bude nutné vydat další update, díky kterému se chystané ciferníky dostanou ke všem. Kdy se k tomuto kroku odhodlá sice není v tuto chvíli jasné, avšak dá se očekávat, že podobné máslo na hlavě si příliš dlouho nenechá. Opravnou verzi proto očekáváme v řádu dní. A co vy, máte stejné problémy? 

Dnes nejčtenější

.