Zavřít reklamu

Aplikace na vašem iPhonu či iPadu mohou sloužit k různým účelům od zábavy přes kreativitu a práci až po vzdělávání a učení. V našem novém seriálu vám budeme pravidelně přinášet přehled těch nejlepších aplikací s potenciálem naučit vás něco nového a užitečného. Seriál otevíráme přehledem aplikací, díky kterým se můžete naučit hrát na piáno, klávesy, kytaru, nebo třeba lépe zpívat. Řada aplikací je placená, nabízí ale bezplatné funkce nebo alespoň bezplatnou zkušební lhůtu.

EarMaster – Music Theory

Teorie má při studiu hudby stejnou důležitost jako praxe. Aplikace EarMaster – Music Theory vás potřebným základům naučí zábavnou a poutavou formou, a pomůže vám vylepšit váš sluch, hlas i smysl pro rytmus. Je vhodná jak pro naprosté začátečníky, tak i pro pokročilejší uživatele, a nabízí vše, co potřebujete k patřičnému nastudování potřebných základů hudební teorie. Aplikace má na App Store dobrá hodnocení od uživatelů, a byla v minulosti nominována na ceny NAMM TEC AWARDS nebo Music Teacher Awards for Excellence.

Yousician

Ať už se chcete naučit hrát na kytaru, ukulele, piáno, nebo třeba začít zpívat, aplikace Yousician vás učením pečlivě provede krok za krokem a naučí vás základy i pokročilejší principy. Tempo a četnost výuky si určujete sami, aplikace vám celou dobu bude poskytovat zpětnou vazbu ohledně toho, jak se vám při výuce daří. Jednotlivými lekcemi vás provedou detailní videa, Yousician vás hravým způsobem bude motivovat k dalšímu pokroku. Yousician je opravdu kvalitní aplikace se spoustou zajímavého obsahu, funguje ale na bázi předplatného, které začíná na 469 korunách měsíčně, což může někomu připadat hodně.

Simple Piano

Aplikaci Simply Piano možná znáte z různých reklam, ve kterých se lidé postupně posunou od vybrnkávání k precizní hře na klavír či klávesy. Aplikace skutečně umí nejen základům hry na klavír naučit i naprosté začátečníky. S její pomocí se naučíte hrát a poznávat noty, akordy, hrát podle notového zápisu a mnoho dalšího. Tempo výuky si určujete sami, k jednotlivým lekcím se můžete vracet. Podobně jako Yousician funguje i Simple Piano na bázi předplatného. Simple Piano je ale „pouze“ virtuálním učitelem, což znamená, že vám nezkontroluje správnost prstokladu nebo držení těla při hraní.

flowkey

Aplikace flowkey si podobně jako Simple Piano klade za cíl naučit uživatele hře na piáno, klavír nebo klávesy. Díky flowkey si osvojíte základy hry, naučíte se vše potřebné o notách, intervalech, pomlkách, rytmu a všem, co souvisí s hrou na hudební nástroj. Flowkey nabízí výukové programy pro úplné začátečníky, stejně jako pro pokročilé hráče, naučí vás hrát vaše oblíbené skladby a mnoho dalšího. Flowkey nabízí prémiový obsah, jeho cena začíná na 469 korunách.

SingTrue

Chtěli byste se konečně naučit zpívat a správně ovládat svůj hlas? Tvůrci aplikace SingTrue zastávají názor, že naučit se zpívat může opravdu téměř každý – dokonce i ti, kteří byli až dosud přesvědčeni o svém absolutním hudebním „hluchu“. V aplikaci SingTrue najdete řadu hlasových cvičení pro začátečníky i pokročilé zpěváky, kromě hlasu ale SingTrue umí patřičně trénovat i váš sluch. Aplikace nabízí i placený obsah, odemčení všech funkcí vás vyjde na 199 korun.

Dnes nejčtenější

.