Zavřít reklamu

Od představení bezdrátových sluchátek Powerbeats Pro z dílny společnosti Beats, která spadá již relativně dlouho pod Apple, uplynul sice teprve zhruba rok, nicméně už brzy se zřejmě dočkáme představení jejich nástupce. Apple si totiž včera u americké FCC vyřídil certifikaci pro nová zcela bezdrátová sluchátka, který jsou alespoň podle nákresů doložených v registračním formuláři designově naprosto totožná právě s Powerbeats Pro. 

Certifikační nákres Powerbeats Pro
Zdroj: Apple

Dokumenty týkající se certifikace, které jsou volně dostupné pro veřejnost, bohužel neodhalují téměř žádné detaily sluchátek kromě jejich kódového označení, které nám stejně nic neřekne. Nicméně vzhledem k tomu, že jsou Powerbeats Pro top modelem zcela bezdrátových sluchátek pro sport z dílny Beats, dá se očekávat, že u nich Apple nasadí stejné technologie jako u AirPods Pro. To by znamenalo, že by se Powerbeatsy dočkaly primárně aktivního potlačení okolního hluku a režimu propustnosti, kterým v současnosti nedisponují. Právě absence těchto technologií byla už loni poměrně překvapivá, jelikož minimálně ANC se vzhledem k tvaru sluchátek a špuntům v uších očekávalo. Namísto toho se však Apple u tohoto modelu spoléhá jen na pasivní potlačení okolního hluku, které zajišťuje de facto jen dokonalé utěsnění zvukovodu poddajným silikonovým špuntem. 

Kdy přesně bychom se mohli odhalení nové generace Powerbeats dočkat není v tuto chvíli bohužel zcela jasná, stejně jako visí otazníky i nad její cenou. Zajišťování certifikací pro produkt nicméně zpravidla znamená, že je jeho odhalení za dveřmi a proběhne do několika dní. Totéž proto očekáváme i v tomto případě. Už nyní se nicméně dá říci, že odhalení proběhne opět komorně skrze tiskovou zprávu a stejně tak i jejich spuštění prodejů. 

Dnes nejčtenější

.