Zavřít reklamu

V případě, že ve vaši domácnosti máte pomalou a nestabilní Wi-Fi, tak máte několik možností pro vyřešení tohoto problému. Buď se přesunete vy, anebo router blíže k sobě, anebo sáhnete po starém dobrém kabelovém přenosu. V případě, že však použijete k připojení do sítě Ethernet kabel a deaktivujete Wi-Fi, tak přijdete například o možnost využít AirDrop a další. Jak lze tedy nastavit, aby váš Mac či MacBook vždy preferoval kabelové připojení oproti tomu bezdrátovému i v situaci, kdy chcete mít aktivní Wi-Fi například kvůli AirDropu? To se dozvíte v tomto článku.

Jak na Macu nastavit prioritu typu internetového připojení

Pokud chcete na vašem macOS zařízení změnit prioritu typu internetového připojení, tak v levém horním rohu prvně klepněte na ikonu . Jakmile tak učiníte, tak z rozbalovacího menu rozklikněte možnost Předvolby systému… Poté se otevře nové okno, ve kterém se přesuňte do sekce s názvem Síť. Poté, co tak učiníte, klikněte v levém dolním rohu na ikonu ozubeného kolečka. Z menu, které se zobrazí, vyberte možnost Nastavit pořadí služeb… Zobrazí se další malé okno, ve kterém už jednoduše stačí pomoci myši přesunout služby tak, v jakém pořadí je chcete využívat. Pokud tedy chcete využívat Ethernet kabelu před Wi-Fi, tak stačí kolonku s drátovým připojením přetáhnout nad Wi-Fi. Nakonec nezapomeňte všechny změny potvrdit stisknutím tlačítka Použít vpravo dole.

V rámci sekce sítě si můžete také nastavit specifickou prioritu využívání internetového připojení například podle toho, kde se nacházíte. Pak už jen lze jednoduše přepínat například mezi umístěním doma, či v práci. Pro nastavení tohoto umístění rozklikněte nahoře menu Umístění, a poté z něj vyberte možnost Upravit umístění… Zde už jen stačí stisknout tlačítko +, abyste specifické umístění přidali. Pak už jen stačí stejným způsobem, jako je uvedeno výše, změnit prioritu síťových služeb.

Dnes nejčtenější

.