Zavřít reklamu

Ani téměř čtvrt roku po veřejném vydání iOS 13 není tento systém zcela “zdravý”. Chyby, které jeho uživatele sužovaly, se sice Applu daří odstraňovat, avšak v cíli ještě ani zdaleka není. Například zpomalené WiFi připojení, na které si mnozí uživatelé stěžují od vydání iOS 13, se stále opravy nedočkalo a je možné, že ještě nějakou dobu ještě ani nedočká. Hlavní příčina této chyby je však Applu již známá – je jí Bluetooth. 

Podle dostupných informací, které nám potvrdil i náš čtenář Stanislav díky komunikaci s podporou Applu, má iOS 13 problém se současně běžícím Bluetooth a WiFi připojením kvůli jakémusi “přebíjení se” kanálů obou technologií. Zatímco na Bluetooth by neměl mít tento problém vliv, v případě WiFi připojení se problém projevuje na jeho rychlostí. Například při testech v redakci jsme se dostali při vypnutí a zapnutí Bluetooth na rychlostní rozdíl zhruba 5 Mbps při downloadu (v případě testu na iPhonu XS), Stanislav pak zaznamenal na svých iPhonech XS Max a X rozdíly podstatně vyšší – zhruba kolem 18 Mbps. Připojení pak bylo samozřejmě v obou případech vždy rychlejší při vypnutém Bluetooth. Právě to je však vzhledem k jeho širokému spektru využití pro mnohé z nás téměř nemožné. 

Podpora Applu nicméně uvedla, že na opravě již vývojáři pracují a snaží se jí připravit pro veřejnost co nejdříve. Kdy přesně záplata dorazí nicméně sama nevěděla, jelikož jsou údajně s jejím vývojem relativně velké komplikace, s jejichž překonáním mají vývojáři potíže. Nezbývá tedy než doufat, že se ty podaří překonat co nejdříve a oprava dorazí třeba už v iOS 13.3, který by měl být vypuštěn dnes či zítra. Do té doby však spolehlivá rada vyjma deaktivace Bluetooth pro vyřešení pomalého WiFi připojení bohužel neexistuje. 

Za poskytnutí doplňující informací děkujeme našemu čtenáři Stanislavovi 

Dnes nejčtenější

.