Zavřít reklamu

Apple se chystá hned na začátku příštího roku zúčastnit konference Consumer Electronics Show (CES). Kalifornský gigant však při této příležitosti téměř jistě nepředstaví žádné nové produkty. Namísto toho se zde bude představitelka z vedení Applu zaobírat bezpečím a soukromím jeho uživatelů. Onou představitelkou bude Jane Horvath, vrchní ředitelka ochrany soukromí v Applu, která se zúčastní sezení generálních ředitelů pro ochranu osobních údajů společně s vedoucími pracovníky z oblasti ochrany osobních údajů z Facebooku, Procter & Gamble a FTC.

Tohle sezení „u kulatého stolu“ se bude zaměřovat na to, co zákazníci od velkých společností požadují, když dojde na otázku soukromí. Přesně se tohle sezení bude konat v úterý, 7. ledna ve 13:00 tamního času v severní hale Las Vegas Convention Center v místnosti N257. Součástí tohoto sezení může být prakticky kdokoliv, avšak musí mít v rámci CES vlastní registraci. Bezpečnost soukromí je u všech společností naprostou nutností. Facebook se řídí mottem „Budoucnost je soukromá“, Apple zase „Soukromí je lidské právo“ a Google uvádí, že se bude snažit o větší soukromí na webu. Otázkou však samozřejmě zůstává, zdali jsou tyto motta společností opravdu pravdivá a budou se podle nich držet, anebo se jedná o další výstřely do tmy.

Zajímavý je fakt, že se Apple jakožto společnost přestala CES zúčastňovat již v devadesátých letech minulého století – naposledy se zde formálně objevil konkrétně v roce 1992. V tomto roce se CES konalo v Chicagu a tehdejší výkonný ředitel Applu, John Sculley, zde představil Apple Newton. Od této doby posílá Apple na CES jen neformálně, aby zde například navázaly kontakty s různými zajímavými společnostmi. Ani letos tomu tedy nebude jinak a za Apple se na CES objeví jen Jane Horvath. Mimo jiné, pamatujete si na obrovský billboard od Applu s mottem „What happens on your iPhone, stays on your iPhone“? Tento billboard se nacházel hned vedle Las Vegas Convention Center, kde letos CES probíhá.

Dnes nejčtenější

.