Zavřít reklamu

Apple si většinou dává na tapetách k jednotlivým operačním systémům velice záležet. Éru velkých koček máme za sebou a již několik let po sobě se na obrazovkách našich Maců ocitají pohoří a jiné zajímavé kouty kalifornské přírody. Před pár měsíci jsme vám přinesli zprávu o youtuberovi a fotografovi Andrewu Levittovi, který se se svými přáteli Jacobem Phillpsem a Taylorem Grayem vydal na týdenní cestu ve snaze pořídit záběry, známé z operačního systému macOS.

Jen pár týdnů poté, co se Andrew se svým týmem zveřejnili video ze své cesty, vydal Apple operační systém macOS Catalina, a Andrewovi i jeho přátelům tak přibyl další dobrodružný úkol i nová záminka k další cestě. Tentokrát se jednalo o náročnější výzvu. Výchozí tapeta operačního systému macOS Catalina zobrazuje vzdálený, severní cíp ostrova Santa Catalina na pobřeží jižní Kalifornie. Vzdálenost ale pro tvůrce zjevně nebyla žádnou překážkou.

Levitt se svými přáteli přicestoval na ostrov Santa Catalina trajektem. Po příjezdu ještě celý tým čekala náročná osmihodinová túra napříč celým ostrovem, při které museli nést veškeré vybavení pro táboření, fotografování i natáčení. Trio se úspěšně dostalo do cíle, kde se mu navzdory nepříznivým povětrnostním podmínkám podařilo dronem zachytit téměř identickou verzi záběru, kterou důvěrně známe z výchozí tapety operačního systému macOS Catalina. Tím ale dobrodružství nekončilo – na své cestě zpět k trajektu byl Levitt se svým týmem zastaven policií, která přátele upozornila, že noční putování po ostrově Santa Catalina je zakázané. Policista, který trojici zastavil, byl ale údajně velmi přátelský a členy týmu dopravil zpět na druhou část ostrova. Sestřih celého dobrodružství si můžete prohlédnout na videu.

Dnes nejčtenější

.