Zavřít reklamu

Když se před pár měsíci dostaly na povrch informace týkající se obřího úniku dat uživatelů Facebooku, který o této skutečnosti věděl, mnohé společnosti včetně Applu de facto vyrazily proti němu do boje a u zákonodárců lobbovaly za prosazení určitých regulačních zákonů, které by společnostem typu Facebook lidově řečeno zatnuly tipec. Nyní se boje Applu s Facebookem přesouvají na frontu trochu jinou – konkrétně na realitní. Na newyorském Manhattanu se totiž uvolnil velmi zajímavý kancelářský komplex, který padl do oka oběma společnostem.

Budova se nachází v srdci Manhattanu a je skutečně obrovská. Její rozloha je totiž téměř 69 tisíc metrů čtverečních, které jsou rozesety do pěti pater, přičemž čtyři z toho jsou plnohodnotná a páté je pak střešní nástavbou. Poměrně zajímavé je, že budova vyrostla v New Yorku již v roce 1966 a prakticky okamžitě se stala díky svým rozměrům jednou z jeho dominant. Ještě donedávna v ní sídlila místní pobočka pošty, avšak po jejím odchodu z ní developeři vytvořili kancelářský komplex. Právě developerská firma, která pronájem či prodej budovy zastřešuje, má však dle dostupných informací blíže k Facebooku, jelikož její předseda této společnosti již pronajímá prostory v jiné části města. Podle zákulisních informací by se tak mohl i kvůli tomu přiklonit právě k Zuckerbergově gigantu. 

Kdyby se Applu budovu na Manhattanu do svých rukou získat nepodařilo, v záloze má podle dostupných informací ještě minimálně jeden objekt v New Yorku, který býval stejně jako v prvním případě poštou. Ani boj o něj by ale zřejmě nebyl nikterak jednoduchý, jelikož na tento komplex si zase brousí zuby Amazon. Boj o ty nejlepší kanceláře v New Yorku tak bude zřejmě ještě hodně zajímavý. Zájem o ně je totiž obří, avšak prostorů jako takových je málo. 

Dnes nejčtenější

.