Zavřít reklamu

Pokud jste fanoušky Applu a zajímáte se i o jeho finanční stránku, zapište si do kalendáře datum 30. října. V tento den nám totiž Apple přesně ve 23 hodin našeho času prozradí finanční výsledky za třetí čtvrtletí tohoto kalendářního roku V minulém kvartálu se Applu vcelku a tak je jasné, že se bude snažit na podobné úspěchy navázat.

Třetí čtvrtletí nebývá co do čísel nikdy příliš oslnivé. Zahrnuje totiž prakticky celé léto, kdy jablíčkáři už jen vyčkávají na příchod nových iPhonů, jejichž prodeje se do tohoto období zpravidla promítají skutečně velmi málo. Třetí čtvrtletí totiž končí 30. zářím, což pro letošek znamená, že se ve finančních výsledcích společnosti odrazí pouhých deset dní prodejů iPhonů. Na druhou stranu, v minulosti spouštěl Apple prodeje ve vlnách, kvůli čemuž se ve výsledcích prodeje projevily ještě méně. Jasněji však budeme samozřejmě mít až po oznámení výsledků – tedy svým způsobem. Přesná prodejní čísla produktů totiž Apple bohužel zřejmě opět neuvede, jelikož dle jeho názoru o ničem nevypovídají.

Další věcí, která by mohla zažít úspěch i v prvním fiskálním čtvrtletí, jsou služby Applu. Ty totiž neustále rostou a jablečná společnost z nich má čím dál větší zisky. Například Apple Music rostla ještě před pár měsíci doslova o miliony za několik málo týdnů. Na hovoru s investory se tak nejspíš dozvíme, zda tento trend pokračuje, či se taky lehce zbrzdil. Tak či tak vás o všem budeme na našem webu detailně informovat.

Dnes nejčtenější

.