Zavřít reklamu

Pokud odebíráte notifikace některých magazínů či jiných webů, tak je tato možnost naprosto skvělá, pokud chcete být vždy v obraze. Pokaždé, když vyjde nový článek, tak jednoduše stačí, abyste kliknuli na notifikaci v pravém horním rohu obrazovky, která vás ihned přesune na celé znění. Tyto notifikace se samozřejmě mohou zobrazovat i u některých aplikací. Co se mi však osobně na těchto notifikacích nelíbilo je fakt, že pokaždé, když nějaká notifikace přijde v režimu spánku, tak se kvůli ni rozsvítí celý monitor. Kdyby měly Mac či MacBooky OLED displej, tak bych to samozřejmě chápal, jelikož by se vykreslila pouze notifikace a zbytek displeje by zůstal vypnutý. Pokud se chcete podívat, jak lze příjem notifikací v režimu spánku vypnout, tak si určitě přečtěte tento návod.

Jak na Macu vypnout zobrazování notifikací v režimu spánku

Na vašem macOS zařízení, tedy na MacBooku či na Macu, klikněte v levém horním rohu obrazovky na ikonu , a poté z rozevíracího menu vyberte možnost Předvolby systému… Po kliknutí na tuto možnost se zobrazí okno se všemi předvolbami, kde je nutné, abyste rozkliknuli sekci s názvem Oznámení. Jakmile tak učiníte, tak se v levém menu přesuňte do záložky Nerušit. Zde už poté jen stačí, abyste zaškrtnuli možnost Pokud je monitor v režimu spánku. Tato funkce tedy zaručí, že jakmile přejde váš Mac do režimu spánku, tak se spustí režim Nerušit, čímž na něj nepřijde žádná notifikace, která by monitor probudila.

Jak už jsem zmínil v úvodu, tak bych naprosto tuto funkci chápal tehdy, kdyby Apple představil MacBook či Mac s OLED displejem. OLED displej totiž funguje tak, že černou barvu zobrazuje vypnutím displeje. V případě příchozí notifikace by se tedy na uspané obrazovce vykreslila pouze notifikace, kdežto zbytek monitoru by zůstal černý a nemusel se tedy zapínat. Podle posledních spekulací to vypadá, že by OLED displejem mohl disponovat nový MacBook Pro 16″, který by měl Apple představit ještě letos na své další konferenci. Zdali se však jedná o pravdu, či pouhou spekulaci, zjistíme až po oficiálním představení.

Dnes nejčtenější

.