Zavřít reklamu

I když teprve nedávno Apple pro své uživatele uvolnil iOS 13.0, už přispěchal s verzí 13.1, která by měla opravovat několik chyb a přirozeně zvýšit plynulost a stabilitu celého systému. Jako již tradičně se do srovnání pouští Youtube kanál iAppleBytes, který oba systémy, co se rychlosti týče, srovnává na iPhonech 6,7,8 a XR. Jak si tedy jednotlivá zařízení vedla?

Test je velmi jednoduchý, muž na videu položí vedle sebe dva stejné iPhony s různými operačními systémy, poté je zapne a otevírá různé aplikace. Hned u iPhonu 6s můžeme vidět, že se systém spustí zhruba o vteřinu rychleji. Samotná rychlost otevirani aplikaci je velmi podobná. Pokud se rychlost liší, jde o řády desetin sekund a nedá se jistě říct, který systém je tedy rychlejší. Občas je totiž desetina vteřiny k dobru u iOS 13.0, jindy u 13.1. Důležitější tedy je v tomto případě fakt, že změnu rychlosti zde uživatel nepocítí. U iPhonu 7 systém naběhl dříve u verze 13.0. Rychlost otevírání aplikací je obdobné, občas je ale ,,propast“ mezi rychlostí obou systémů větší. Například zhruba půlvteřinu k dobru má iOS 13 při otevírání YouTube, iOS 13.1 pak půlvteřinu při otevření aplikace Facebook. Opět se ale nejdná o nic, co by mělo uživatele obtěžovat.

Na scénu nastupuje iPhone 8, který se rychleji zapnul na iOS 13.0, a to až o vteřinu a půl. Na iOS 13.1 lze pozorovat zhruba o vteřinu rychlejší spuštění YouTube, na iOS 13 naopak Facebooku. Těžko říct, co takové výkyvy, pokud porovnáváme s iPhonem 7, kde situace byla opačná, způsobuje. Video končí srovnáním rok starého iPhonu XR s čipem Apple A12 Bionic. Zde by tedy dle zdravé úvahy měly být rozdíly nejmenší. Je tomu ale skutečně tak? Nejspíše ano. O vteřinu rychleji nabíhá iOS ve verzi 13.0. Jednotlivé aplikace, ato i ty náročnější, se spouštějí maximálně s rozdílem několika desetin vteřin.

Důležitější než video je ale osobní zkušenost. Pocítili jste vy nějaký rozdíl po aktualizaci z iOS 13 na 13.1? Apple je ve vydávání aktualizací poměrně poctivý, další dílčí aktualizace se tedy nejspíše dočkáme již brzy a budeme moct pozorovat, jakým směrem se rychlost systému ubírá.

Dnes nejčtenější

.