Zavřít reklamu

I emoji jsou svým způsobem věda. Tak přesně takto by se dala v krátkosti shrnout snaha Applu z minulých týdnů, která vygradovala včerejším vydáním iOS 13.1 a iPadOS 13.1. Tento operační systém totiž přináší na iPhony a iPady několik úprav pro stávající emoji, převážně pak kvůli anatomickým problémům u zvířat. 

Ačkoliv jsou mnohými emoji považovány za naprostou banalitu, již mnohokrát jsme byli svědky tvrdé kritiky, která se na Apple valila právě kvůli vzhledu některých z nich. Vzpomeňme třeba na nářky oceánografů kvůli absenci přísavek na chapadlech chobotnice či kvůli umístění sifónu na “čele” olihně. Právě tyto nedodělky se tak Apple rozhodl ve spolupráci s Emojipedií opravit a s nimi dalších 22 detailů, které mohly některé uživatele též nadzvedávat ze židle. Namátkou třeba přikreslili komárovi šestou nohu namísto pěti či přepracovali počítadlo, které nyní “korálky” neukazuje svisle, ale vodorovně, což má být historicky přesnější. Za zmínku dále stojí přidání trojzubce k mořské panně, mírné přebarvení krávy, lepší stínování myši či změna barvy puzzle dílku z modré na zelenou. 

Poslední slovo letoška? Ještě ne

Drobná designová vylepšení nejsou ani zdaleka tím posledním, čeho se v souvislosti s emoji letos dočkáme. V průběhu podzimu totiž přidá Apple do svých operačních systémů iOS, macOS, iPadOS, watchOS a tvOS na 59 nových emoji, mezi kterými nebudou chybět třeba vafle, falafel, skunk, orangutan, klečící osoby, sevřené ruce či spousty možností pro kombinace pohlaví a pleti dvojic emoji. Nové emoji přidává Apple do svých systému zpravidla v prvním větším updatu, avšak vzhledem k tomu, že tím byl letos iOS 13.1 a iPadOS 13.1 vydaný pouhých pět dní po vydání první verze iOS 13, zřejmě si budeme muset počkat na některý z dalších větších updatů. 

Dnes nejčtenější

.