Zavřít reklamu

Během několika posledních týdnů nás vývojáři ze všech možných studií bombardovali desítkami různorodých her, které nakonec přistály v App Store. O mnoha z nich jsme informovali, ale přece jen se našly kousky, jenž unikly i oku zkušeného hráče a přesto nabízí více, než by se mohlo zdát. Neradi bychom tyto povedené kousky opomenuli, a tak vám i z tohoto důvodu přinášíme seznam čtyř nejlepších her za posledních několika týdnů, které dokáží zabavit na desítky hodin a troufáme si tvrdit, že mají potenciál stát se ikonou svého žánru. Ať už co se týče technická stránky, příběhu nebo celkového zážitku, můžete se těšit na prvotřídní kvalitu, jež je srovnatelná s počítačovými či konzolovými hrami.

Hyper Light Drifter

Pokud jste někdy snili o mobilní hře, která vám dokonale napodobí zážitek z hardcore RPG Dark Souls, máte důvod jásat radostí. Vývojáři ze studia Abylight S.L. vzali iniciativu do svých rukou a pustili se do projektu, jenž nejednomu hráči připomene noci probděné u zabíjení náročných bossů a prozkoumávání temného světa. Hyper Light Drifter totiž vsadil nejen na syrovější odstín, ale zároveň se stal symbolem retro hry na hrdiny, která nikomu nic nedaruje. Není divu, že se hře podařilo získat rovnou několik festivalových cen a zapůsobit na tisíce hráčů. Konec konců, recenze mluví za vše a kvalita tohoto díla je nezpochybnitelná. Akční, frenetické souboje, rozlehlý herní svět, ponurý grafický kabátek a depresivní hudební podtón je vše, co milovníci tohoto žánru pro své temné choutky potřebují. Pokud vás tedy tato nepříliš příjemná, ale zato odměňující výprava do temného světa zaujala, zamiřte na App Store a kupte si hru za symbolických $5.99, v přepočtu 160 korun.

GRIS

Existenciální krize, rozpor uvnitř sebe sama a nikdy nekončící utrpení, doplněné o nádhernou symfonii barev a zvuků. I takto by se dala popsat hra GRIS od renomovaného studia Revolver Digital. Tito vývojáři jsou sice známí tím, že si umí udělat legraci sami ze sebe a nic neberou vážně, ale v tomto případě se tvorby ujali s až nevídanou vážností a vytvořili něco, co v hráčích zanechá nezapomenutelný zážitek. GRIS na první pohled působí jako malebná 2D adventura, která je sice lineární, ale na dlouhou dobu dokáže zabavit. A právě tento by na hru dokonale sedl, jenže tu je něco víc, co tomuto titulu dodává nádech tajemna. Příběh se totiž točí okolo dívky, jež se ztratí ve svém vlastním světě a snaží se vyrovnat se svou bolestivou existencí. Zároveň oplývá jistými schopnostmi, které se promítnou na celkovém zážitku až v průběhu hry. Nechybí jednoduché hádanky, úžasné scenérie a kontrast krásného, živého světa a duše plné temnoty. Normálně byste hru sice dohráli za pár hodin, ale díky level designu se bude okolím kochat natolik, že zapomenete na čas a herní doba se vám pěkně protáhne. Zamiřte na App Store a dejte GRIS šanci.

Sky: Children of the Light

Nějakou dobu u těch emocionálních her ještě zůstaneme. Herní studio thatgamecompany, stojící například za vynikajícím Journey, si vzalo na paškál další adventuru a nápadně se u duchovního předchůdce inspirovalo. Sky: Children of Light je stejně malebné, okouzlující a živé jako Journey, jen se může pochlubit rozmanitější hratelností a sociálními prvky. Možná si říkáte, že podobné hluboké zážitky by si měl člověk užít sám, ale v tomto případě platí opak. Vývojáři vsadili na možnost spřátelit se s ostatními dobrodruhy a společně prozkoumávat svět jménem Sky, kde se nachází 7 různých království, z nichž každé oplývá unikátním level designem a pocitem, jenž evokuje. Nechybí rozmanitá tvorba postavy, vynikající grafická stránka a klidná, až meditativní hudba, která vás uvolní. Jednoduše se jedná o takovou procházku fantastickým světem, kde vás neruší žádní nepřátelé ani antagonisté. Pokud holdujete spíše klidnějším záležitostem a jste ochotni se ve hře hodiny potloukat za doprovodu jemné melodie, je Sky: Children of Light přesně pro vás. Hra je volně ke stažení na App Store

Dota Underlords

Kde vládnou emoce, tam musí mnohdy zakročit racionalita. To je ostatně případ hry Dota Underlords, kde nejdále dojdete s propracovanou strategií a soustředěnými, promyšlenými pohyby. Na rozdíl od frenetické MOBA hry, jak ji známe z obrazovek našich počítačů, se jedná o poznání taktičtější verzi, která funguje na principů šachů. Souboje fungují tahově, hrdinové se volí kvůli jejich speciálním schopnostem a jediný špatný tah může znamenat váš konec. Hra zaznamenala obrovský úspěch a ihned se umístila v žebříčku nejstahovanějších her. Není divu, Valve si dalo záležet a nabízí kromě hraní proti umělé inteligence také turnaje, pestrou paletu hrdinů a de facto neomezenou zásobu obsahu díky neustálým aktualizacím, které obsahují nové předměty a legendární vybavení. Máte-li pro strach uděláno a nebojíte se postavit zkušenějším hráčům, nebo milujete Dotu a šachy, lepšího titulu momentálně není. Zabaví vás na desítky hodin, mikrotransakce nijak nenarušují zážitek a zároveň si hru můžete z App Store stáhnout zdarma. Co více si tedy přát?

Dnes nejčtenější

.