Zavřít reklamu

Co chvíli vás informuje o staronových hříčkách a povedených titulech, které byly však dávno zapomenuty a vývojáři nemají jak obnovit jejich zašlou slávu. Z App Storu byly totiž tyto kousky v drtivé většině případů staženy, na čemž tratí jak autoři, tak hráči. To se pokouší změnit služba GameClub, která si dala za cíl nejen sjednotit původní tvůrce, ale také vydat speciální předplatné na App Store, jež by pod záštitou společnosti obsahovalo spoustu z původních z iOS her.

Celý systém bude fungovat na bázi předplatného jako má například Netflix nebo Apple Music, kdy za určitý měsíční obnos dostanete přístup ke všem funkcím služby. V tomto případě by se zpočátku po vydání jednalo o 50 klasických iOS titulů, mezi něž patří takové legendy jako Super Crate Box, Legendary Wars, Minigore, Space Miner a Mage Gauntlet. Zatímco původní vývojáři neměli čas či prostředky hry udržovat a aktualizovat, služba GameClub si je vzala pod svá křídla, všechny počiny důkladně zmodernizovala tak, aby odpovídaly nejnovější verzi operačních systému, a postarala se také o jejich opětovnou premiéru. Samozřejmě se počet neustálí na pouhých 50, hry budou každým týdnem přibývat.

Souvisejíci

Ač je služba závislá na připojení k internetu, po stažení budou hry jen a jen vaše, tudíž je budete moci hrát také offline. V tomto případě je zkrátka vidět, že byla služba GameClub vytvořena kvůli hráčům a autorům samotným, ne kvůli ziskům. Na tento problém upozornil i generální ředitel společnosti, Dan Sherman, jenž se nelichotivě vyjádřil k aktuální situaci na mobilním trhu. Podle něj není na placené, kvalitní tituly místo kvůli záplavě nekvalitních free-to-play her, které často obsahují mikrotransakce a uzamykají hráče za platební brány. I to je podle jeho slov jeden z důvodů, proč se většina původních tvůrců přesunula k tvorbě počítačových nebo konzolových her, a začali vytvářet unikátní počiny tam. Nezbývá než doufat, že GameClub uspěje a stane se vzorem i pro další vývojáře, kteří již ztratili naději v lepší zítřky, nebo by zkrátka rádi znovu obnovili zašlou slávu své vymazlené hry. Pokud vás služba zaujala a chtěli byste si ji vyzkoušet v předběžném přístupu ještě před vydáním, zamiřte na oficiální stránky, kde si můžete několik her pomocí aplikace Testflight vyzkoušet.

Dnes nejčtenější

.