Zavřít reklamu

S logickými hrami se roztrhl pytel a skoro to až vypadá, že jich vychází více než tradičních FPS či RPG titulů. Na tom však není nic špatného, což si uvědomil i tvůrce jménem beyondthehills a přispěchal s vlastní hrou, která by měla hráče na hezkých pár hodin zabavit. Nejedná se o žádného nováčka, tento herní veterán má na kontě například vynikající The Minims – A New Beginning a spoustu dalších, avšak o poznání menších titulů.

Reky, jak již název napovídá, bude jednoduchou hrou, která staví na bázi čistého designu a minimalismu. Vývojář se údajně pokusil skloubit technický svět složitých nákresů s prostým a oku lahodícím designem, jenž hráče přiková k obrazovce a na dlouhou dobu ho nepustí. Samozřejmě nebudou chybět logické hádanky a různorodé úrovně, které pořádně potrápí vaše mozkové závity. Vaším jediným úkolem bude dostat kuličku na určený bod, čehož dosáhnete pomocí přesouvání bloků a manipulací s okolím. Na první pohled by vás mohla zmást líbivá grafická stránka a nenáročně vypadající level design, ale opak je pravdou. Postupem hrou se budou kombinace ztěžovat a jelikož hra neobsahuje žádnou nápovědu, na vše si budete muset přijít sami.

Další výhodou tohoto titulu je absence jakýchkoliv mikrotransakcí, uzamykání obsahu za platební brány a časových limitů. Zkrátka a jednoduše bude na vás, jakým tempem si budete všech 95 úrovní chtít projít. Po dlouhé době tu tak máme hříčku, která nebude postavena na tom, abyste do ní sypali další peníze. Za 3.99 dolarů, tedy zhruba symbolickou částku necelých 100 korun, budete mít zábavu na dlouhé večery, jež vás jen tak neomrzí. Pokud vás tedy tento nezávislý titul zaujal, neváhejte zamířit za měsíc na App Store, kde bude zpřístupněn již 10. října.

Dnes nejčtenější

.