Zavřít reklamu

Včera se na světlo světa opět dostaly informace o plánech Applu na vytvoření nástupce iPhonu SE. Ten sice již podle všeho nebude tak kompaktní jako původní “es éčko”, jeho rozměry však budou stále menší než ty iPhonů 11 a 11 Pro. To proto, že nástupce modelu SE má být upgradovaný iPhone 8, který se dočká nových, výkonnějších vnitřností. A jak se zdá, toto vylepšení bude zároveň zřejmě jediným či jedním z mála. 

Prakticky ihned po zveřejnění informací o upgradovaném iPhonu 8 se začalo spekulovat nad tím, zda se Apple pokusí přepracovat jeho displej a nabídnout u něj Face ID. Podle zdrojů vývojáře Guilherma Ramba však zřejmě nic takového nehrozí. Prozradily totiž, že telefon má disponovat klasickým Touch ID, které u iPhonu 8 naleznete i nyní. Krom toho pak už víme i to, že telefon je testován pod označením iPhone 12,8. 

Nasazení Touch ID se dá vzhledem k tomu, že chce u tohoto modelu dle dostupných informací Apple nasadit skutečně velmi nízkou cenu pohybující se kolem 350 dolarů, považovat za potvrzení stávajícího designu. Kdyby totiž Apple implementoval Touch ID například pod displej, zaručeně si za toto řešení nechá pořádně zaplatit, jelikož by se jednalo o naprostou novinku, jejíž vývoj jej stál nemalé peníze. Navíc je krajně nepravděpodobné, že by toto řešení použil u produktu, který nebude hrát v jeho portfoliu prim, nýbrž spíš druhé housle. 

Na druhou stranu, ponechání Touch ID nemusí být pro mnohé jablíčkáře špatnou zprávou. Jeho obliba je totiž ve světě stále obrovská a někteří vlastníci nových iPhonů s Face ID se čas od času nechávají slyšet, že by se klidně k Touch ID opět vrátili, jelikož bylo oproti skenu obličeje v některých věcech komfortnější. Ale kdo ví, třeba se nakonec dočkáme v brzké době i telefonů s kombinací obojího. 

Dnes nejčtenější

.