Zavřít reklamu

Multiplayerové hry, nebo chcete-li hry pro více hráčů, jsou obecně spjaty především s počítači či herními konzolemi. I na iPhonech či iPadech si však můžete mnoho kvalitních multiplayerovek zahrát a poměřit v nich síly s jinými reálnými jablíčkáři. A jelikož popularita her pro více hráčů ve světě stále roste, což ostatně potvrzuje třeba i obliba Fortnite, PUBG a jiných battle royale titulů, rozhodl se i Apple tento typ hry zatraktivnit, byť “jen” ze svého úhlu pohledu.

Službu Game Center zřejmě nemusíme hráčům na iOS a macOS sáhodlouze představovat. Jedná se de facto o multiplayerovou sociální herní síť, která propojuje hráče na jablečných platformách a umožňuje jim mezi sebou například spouštět hry či sdílet pokroky v jednotlivých hrách. A právě do Game Centra má Apple s příchodem iOS 13 a macOS Catalina přidat spoustu nových možností v čele s propracovanými turnaji, které budou hráči mezi sebou moci organizovat a měřit v nich tak síly. O zábavu tedy bude zřejmě postaráno. Vyplývá to alespoň z informací objevených v betě iOS 13. Rovněž se dá očekávat, že do Game Centra dorazí propracovaný odměnový systém, který bude motivovat právě k dosahování co možná nejlepších výsledků v jednotlivých turnajích. Inspirovat by se mohl třeba u Apple Watch a jejich systémů odznaků za aktivitu. 

K zavedení vylepšení pro Game Center se Apple uchyluje takřka 100% z jednoho jediného důvodu – příchodu Apple Arcade. Právě to má totiž hráčskou komunitu na jablečných zařízeních výrazně pozvednout, díky čemuž si Apple zřejmě přijde na nemalé peníze. A právě kvůli zvýšení atraktivity služby zřejmě přidává i novinky do Game Centra, které by mohlo teoreticky být jedním ze středobodů Arcade – tedy samozřejmě v případě, že se celosvětová obliba multiplayeru potvrdí i na iOS a macOS. Jasněji však bude až po spuštění služby, které by mělo proběhnout v nejbližších týdnech. Snad tedy bude stát za to. 

Dnes nejčtenější

.