Zavřít reklamu

O nádherně vypadající adventuře Dead Cells jsme informovali před několika týdny, kdy se vývojáři dušovali, že hru vydají ještě do konce léta, ale zdráhali se vyjít najevo s bližšími informacemi. Naštěstí se studio Motion Twin promlčelo a my se konečně dozvídáme datum vydání, jenž připadlo na dnešek. Hra sice vyšla před několika lety původně na PC a konzole, ale sklidila takový úspěch, že si vývojáři nemohli nechat tuto příležitost ujít a rozhodli se přinést titul také na ostatní platformy, včetně těch mobilních.

Od Dead Cells sice nečekejte propracovaný příběh s nečekanou zápletkou, zato se však můžete těšit na vynikající a řemeslně zpracovanou hratelnost, spoustu rozmanitých schopností, unikátní level design a neokoukaný grafický kabátek, který by nezávislým tvůrcům mohlo závidět kdejaké velké studio. Za portem sice nestojí přímo původní vývojáři, ale své dílo svěřili zkušeným veteránm z Playdigious, kteří z mobilní verze vykouzlí plnohodnotný zážitek. Podle všeho nebude chybět ani podpora ovladačů, tudíž si hráči zvyklí na Xbox One či PS4 gamepad mohou ovládání přizpůsobit k obrazu svému. Jedinou vadou na kráse je strach fanoušků z optimalizace, která se ve verzi pro Nintendo Switch příliš nepovedla a hráči zaznamenávali nepříjemné trhání.

Uvidíme, jak si Dead Cells nakonec povede. K úspěchu má vše, co potřebuje – hráčskou komunitu, poctivé tvůrce, dlouhodobou podporu i spoustu herních cen, jimiž se titul může chlubit. To si ale konec konců můžete vyzkoušet sami na vlastní kůži, včera totiž hra přistála v App Store a podle dosavadního hodnocení to vypadá, že jsou hráči nadšeni. Pokud vás tato akční adventura zaujala, neváhejte zamířit na App Store a za necelých 8 dolarů si ji pořídit. Cena je sice oproti ostatním titulům na iOS vyšší, ale odůvodněně. Konzolové verze navíc stojí třikrát tolik, tudíž se pořád jedná o příjemnou cenovku. Troufnete si na výpravu do nebezpečného a tajemného světa?

Dnes nejčtenější

.