Zavřít reklamu

V minulosti jsme už psali o několika případech, kdy nadcházející iOS 13 umožnil připojení rozličných zařízení k iPhonům či iPadům. Ve velké míře za to může předělaná aplikace Soubory, která nově podporuje připojení většího množství externích zařízení. Dnešní zajímavost však za své fungování vděčí další nové funkci, kterou je podpora pro myš a klávesnici. Díky tomu bylo možné připojit původní modely klávesnice s myší, z roku 1984, k modernímu iOS zařízení.

Aby mohl autor experimentu novou funkci s takto starým hardwarem otestovat, musel si nejprve sehnat adaptér, skrze který více než 30 let staré periferie k iPhonu z roku 2019 připojí. To naštěstí není v dnešní době problém zas tak velký problém.

Propojení celého systému tvoří spletenec několika redukcí, počínaje kolíbkou pro iPhone, ze které je vyvedený USB hub připojení skrze Lightning konektor. Do tohoto USB hubu jsou pak zapojené USB redukce, které jsou napojené na klávesnici s myší, přičemž každá ze stařičkých periferií disponuje jiným typem konektoru. Jakmile však k propojení došlo, vše fungovalo na jedničku. Funkce ovládání myší fungovala takřka shodně s tím, jak funguje v případě připojení běžné moderní myši. To samé platilo pro původní Apple klávesnici. Nejbizarnější na celém experimentu poté je to, že když se autor zeptal Siri na to, co si myslí o připojené klávesnici a myši, Siri v odpovědi správně rozpoznala připojený hardware a ještě jej vtipně okomentovala.

Stejně jako v předchozích případech, i tento demonstruje spíše celkové schopnosti nových funkcí, než nějaký specifický prvek praktičnosti. Je jasné, že nikdo nebude ke svým iPhonům a iPadům připojovat třicet let staré periferie. Je však dobré vědět, že i přes to je to možné a k iOS zařízení se dá připojit celá řada různých zařízení.

Dnes nejčtenější

.