Zavřít reklamu

Výdrž baterie je jednou z nejvíce kritizovaných věcí u iPhonů již pěkných pár let. Pravdou však je, že se není příliš čemu divit. Kapacity baterií, které Apple u svých iPhonů používá, totiž zrovna závratné nejsou a přestože jsou jablečné procesory vysoce úsporné a i operační systém je optimalizovaný velmi dobře, běžný uživatel se každodennímu nabíjení nevyhne. To by se ale mohlo minimálně u největšího z letošních iPhonů změnit. Applu, respektive jeho přednímu dodavateli, která je jeho pravou rukou, totiž unikla kapacita baterie tohoto modelu. 

Největší letošní iPhone, který by měl podle úniků z posledních dní nést jméno iPhone 11 Pro či 11 Pro Max, se má podle čerstvého úniku pochlubit baterií s velmi slušnou kapacitou 3969 mAh. Pokud se tato informace zakládá na pravdě, loňský iPhone XS Max by překonal o skoro až neuvěřitelných 795 mAh a výrazně by se přiblížil i konkurenci v podobě Samsungu Galaxy S10+, který se chlubí baterií s kapacitou 4100 mAh. Větší kapacita baterie by měla telefonu přinést daleko lepší výdrž, která by se mohla čistě teoreticky zlepšit zhruba o 25 %. Záležet však samozřejmě bude na celé řadě dalších faktorů v čele s optimalizací iOS či již zmíněnou úsporností procesoru.

Nasazení takto velké baterie by dávalo smysl nejen z hlediska lepší výdrže, ale také pro pohodlnější obousměrné bezdrátové nabíjení, kterým mají letošní iPhony disponovat. Neměl by tak díky němu být problém například s dobíjením AirPods či Apple Watch. Nabít ale půjdou i ostatní produkty s podporou Qi, tedy i iPhony či konkurenční smartphony. Tuto technologii mohl Apple spolu s větší baterií do iPhonů nasadit zřejmě především díky výraznému zúžení OLED displeje, který již nebude disponovat speciální tlakovou vrstvou pro funkce 3D Touch. Právě ten totiž naopak po čtyřech letech z iPhonů zmizí. 

Dnes nejčtenější

.