Zavřít reklamu

Kryptoměny byly ještě rok zpátky obrovským hitem, který nechtěl minout žádný amatérský investor. Nakonec však bublina praskla, hlavní tahoun Bitcoin se propadl o dobré dvě třetiny své hodnoty a na digitální měnu se začalo pohlížet jako na podvod. To naštěstí neodradilo ani vývojáře blockchainu, ani velké investory od důvěry a zatím to vypadá, že se jim vyplácí. Celý trh totiž opět roste, projektů přibývá jako hub po dešti a možná nás čeká další kryptoměnová renesance.

Jedním z nadějných projektů je také Reality Clash. Jak již název napovídá, půjde o AR hru, tedy v reálném prostředí s augmentovanou realitou. Pochopitelně půjde o akční záležitost, takže se můžeme těšit na nejrůznější potyčky, sbírání zbraní, střelbu a průzkum. Titul vás postupně zavede do nejrůznějších lokací, kde na vás bude čekat nové vybavení, ale samozřejmě ho nedostanete zadarmo. Vše si budete muset vybojovat a stejně jako v případě Pokémon GO nebo Harry Potter: Wizards Unite budete moci spolupracovat s ostatními, nebo s nimi poměřit síly. Nyní se od vývojářů dozvídáme další detaily a podle všeho se máme na co těšit. Vývoj potrvá dvanáct měsíců a tvůrci nastínili, jakým směrem se bude ubírat.

Hra je sice již ke stažení zdarma na App Store, ale obsah bude přidáván postupně ve formě updatů. Prozatím arzenál zbraní obsahuje brokovnice, pušky, samopaly a dokonce plamenomety, ale postupně se má rozšiřovat. Celý koncept funguje na bázi blockchainu, konkrétně Etherum, takže čím více zbraní získáte či si jich koupíte, tím více tokenů máte v držení. Ty můžete časem eventuálně prodat za reálné peníze, a vydělat si také nějaký menší obnos. Od svého vydání v dubnu hra dostála značné popularity, což vývojáře jen motivovalo k rozšíření nabídky herních módů a spousty dalších funkcí. Podle všeho se máme také dočkat Battle Royale režimu, vytváření vlastních zbraní a nejrůznějších nenásilných módů, které vám dovolí například experimentovat s graffiti nebo řešit různé hádanky. Uvidíme, kam až to tvůrci dotáhnou. Jisté je, že nás čeká zásoba obsahu, jenž vydrží na mnoho desítek hodin, a prolnutí s realitou bude tak o poznání uvěřitelnější.

Dnes nejčtenější

.