Zavřít reklamu

Za tu dobu, co Apple Watch existují, už zachránily nespočet lidských životů. Některé z příběhů se často objevují v různých zprávách, o některých však nemusíme mít ani tušení. Nedávno si však Apple Watch připsaly další záchranu lidského života. V tomto případě se podařilo zachránit život Kate Donald, která trpí záchvaty a epilepsií. Chytré hodinky od Applu dokázaly po detekci pádu zavolat záchranným službám, a zároveň kontaktovat Kateniho manžela. Pojďme se v rámci tohoto článku podívat, jakým způsobem se povedlo Apple Watch zachránit život právě Kate.

Epilepsie a záchvaty se u Kate mohou projevit tehdy, kdy nemá dostatek spánku. Jednoho dne, kdy se Kate necítila kvůli nedostatku spánku dobře, se její manžel společně se třemi dětmi odebral z domu, aby mohla Kate nerušeně spát. Když byla Kate sama doma, tak najednou dostala záchvat a tvrdě upadla na zem. Vzhledem k tomu, že nejnovější Apple Watch dokážou detekovat pád, tak tak učinily i v tomto případě. Vzhledem k tomu, že se Kate neozývala, tak hodinky samy zavolaly na záchrannou službu a zároveň také poslaly zprávu s aktuální lokací – a to jak záchranným službám, tak také manželovi, kterého měla Kate nastaveného jakožto nouzový kontakt. Apple Watch dokázaly nouzovému kontaktu poslat další zprávu s polohou, v tu dobu však už byla Kate v nemocnici v péči lékařů.

Kate Donald si své první chytré jablečné hodinky pořídila před narozením prvního dítěte. Tvrdí, že v těhotenství měla velké problémy s epilepsií, a také s častými pády. Doufala tak, že jí dokáží v případě nouze Apple Watch pomoci. Dále uvádí, že při pádech často upadá do bezvědomí, a tak nemůže na hodinkách stisknout tlačítko pro okamžité spojení se záchrannými službami. Pokud se však hodinkám neozvete, tak automaticky zašlou zprávu nouzovým kontaktům. Hodinky tedy kontaktovaly manžela a souseda, který však bohužel nevěděl kód od domu, ve kterém Kate žije. Soused tak neváhal a společně s dalšími lidmi z ulice se do domu dostal. Pozoruhodný je fakt, že soused ihned po vniknutí do domu zavolal na záchranné služby. Ty mu však ale sdělily, že už je pomoc dávno na cestě – zavolaly ji totiž Apple Watch. Funkce pro detekci pádu je součástí chytrých hodinek od Apple Watch Series 4. Pokud máte funkci aktivovanou, tak hodinky dokáží pomocí dostupných technologií rozpoznat těžký pád na zem. Pokud se hodinkám do minuty neozvete, tak automaticky samy od sebe zavolají záchranné službě a zároveň pošlou SMS zprávu všem nouzovým kontaktům. V této zprávě se nachází informace o pádu společně s přesnou lokací.

Detekce pádu je ve výchozím nastavení deaktivovaná pro lidé mladší 65 let. Určitě vám tedy doporučuji její aktivaci. Pokud navíc máte problémy s pády, tak byste určitě měli zvážit zakoupení Apple Watch. Mohou vám totiž zachránit život a je dosti možné, že se jednoho dne na našem magazínu objeví článek, který bude pojednávat o tom, že Apple Watch zachránily život jednomu z našich čtenářů.

Dnes nejčtenější

.