Zavřít reklamu

Apple Card se sice dočkala svého představení už v březnu letošního roku, běžným uživatelům však k dispozici stále není. Apple navíc při jejím představení neprozradil ohledně spuštění nic víc než jen to, že jí hodlá v USA začít distribuovat v létě letošního roku. Léto je však již pěkných pár týdnů zde a Apple Card stále nikde. To se ale podle Bloombergu v následujících dvou, maximálně necelých třech týdnech změní. 

Zdroje agentury Bloomberg, které se dají označit za jedny z nejpřesnějších, zjistily, že má Apple spolu s partnerskou bankou Goldman Sachs start služby naplánován na první polovinu letošního srpna. Dočkat se tak teoretiky můžeme už na konci příštího týdne. Pravděpodobnější se však zdá spíše týden od 5. do 9. srpna či od 12. do 16. srpna. Apple totiž produkty zpravidla představuje či spouští v poslední době v úterý, ale srpen začíná příští týden až středou. Se stoprocentní jistotou to ale samozřejmě říci v tuto chvíli nelze. 

Dočkají se i jiné země?

Už při představení Apple Card se Apple nechal slyšet, že bude karta zprvu dostupná pouze v jeho domovině – USA. Před pár dny však začala společnost ve velkém řešit ochranné známky v mnoha státech po celém světě – Evroposkou unii nevyjímaje. Nejednoho jablíčkáře tak prakticky okamžitě napadlo, že se Apple chystá brzy svou kartu přinést i tam. To se však s ohledem na velmi složitý proces nedá v nejbližších měsících tak úplně očekávat. Mnohem pravděpodobnější vysvětlení zisku ochranných známek je to, že chtěl Apple jednoduše zabránit jejich možnému využití, které by v případě, že si je jakkoliv nepojistí, hrozilo ve velké míře. 

Dnes nejčtenější

.