Zavřít reklamu

Pokud vám přijde, že Pokémon her vychází několik desítek do roka, pak máte pravdu. Většina však pochází z dílny Nintenda, které si tuto znáčku obzvlášť hlídá a nedá na ni dopustit. Jen je smůla, že se japonská společnost nezaměřuje na mobilní zařízení a většina titulů míří na přenosnou konzoli Nintendo Switch. Naštěstí máme dobrou zprávu – hry z univerza Pokémonů se tentokrát zhostila čínská herní firma Tencent zaměřující se na mobilní hry ve spolupráci se známou The Pokémon Company.

Západním hráčům možná jméno Tencent nic neřekne, ale jistě se jim při zmínce vybaví battle royale hra PUBG Mobile či Arena of Valor. Tato čínská společnost je jedním z největších hráčů na poli videoher a má za sebou povedené tituly, takže zklamání se bát nemusíme. Stejně tak partnerství s The Pokémon Company není zase tak nečekané, vývojáři se totiž pokusili již před lety vydat jejich hru Pokémon Quest v Číně, a tak byla vzájemná spolupráce jen otázkou času. Tak či onak, pod Tencent spadá malé herní studio Timi, které bude na nové hře pracovat. Konec konců, jedná se o talentované tvůrce, jenž mají za sebou například nejnovější pecku Call of Duty: Mobile, která je zatím dostupná pouze v Kanadě a Austrálii.

Co všechno nás v chystaném titulu čeká je zatím otázkou spekulací, nicméně se chce podle všeho studio Timi inspirovat Nintendem, tudíž můžeme očekávat tahové souboje, bitvy v arénách a pravděpodobně také sbírání Pokémonů tak, jak to známé z předešlých her. Nezbývá než doufat, že se dočkáme iOS verze brzy a že bude hlavně dostupná po celém světě, jelikož bude hra zprvu zřejmě mířit především na východní hráče. Veškeré dosavadní informace jsou však pouze domněnky a na nějaké větší oznámení si budeme muset ještě počkat. Líbil by se vám další výlet do světa Pokémonů od jiných vývojářů. nebo byste dali přednost Nintendu?

Dnes nejčtenější

.