Zavřít reklamu

Před malou chvílí jste se mohli na našem magazínu dozvědět detaily ohledně všech letošních iPhonů – konkrétně pak typ jejich nabíjecího konektoru, kódová označení jednotlivých modelů či detaily ohledně jejich fotoaparátů. To však není rozhodně vše. Na světlo světa se totiž díky úniku informací, o který se postarali přímo lidé z Applu s vazbami na vývojáře Guilherma Ramba, i detaily zcela nového Taptic Engine zajišťujícího haptickou odezvu v iPhonech.

Nový Taptic Engine dostanou do vínku stejně jako v případě procesoru všechny letošní iPhony. Jeho kódový název má být leap haptics, tedy v překladu zřejmě haptický skok, a velmi pravděpodobně má rozšířit možnosti haptické odezvy. Zdroje sice bohužel neprozradily, o co přesně má jít, avšak vzhledem k tomu, že letošní iPhony nepřinesou 3D Touch se zdá být velmi pravděpodobné, že nový Haptic Engine má u nich rozšířit možnosti odezvy při používání Haptic Touch – tedy velmi podobného ovládacího prvku s 3D Touch, který však nevyužívá tlaku na displej, nýbrž dlouhých stisků. Nový Haptic Engine by ale mohl teoreticky pocit přítlaku dokonale simulovat, byť na potvrzení si budeme muset počkat až do září. 

Dnešní únik je suverénně největší letošního roku, tedy minimálně co se týče hardwarových produktů. V případě softwarů jsme se totiž též dočkali povedených úniků, o které se postaraly tytéž zdroje. Ty Rambovi poskytly dokonce screenshoty z iPhonu s iOS 13 a iPadu s iPadOS. Později přibyly i screenshoty z macOS 10.15 Catalina. Největší únik si však Apple, respektive jeho zaměstnanci, připsali na konci loňského léta, kdy se na internetu objevily promo fotografie nových iPhonů a Apple Watch. S předstihem tak byly potvrzeny dvě velikosti iPhonů, zlatá barva, větší displej u Apple Watch, jejich menší tloušťka či přepracovaná digitální korunka. 

Dnes nejčtenější

.