Zavřít reklamu

Sháníte bezdrátová sluchátka k vašemu smartphonu nebo tabletu? Vadí vám bílá barva AirPodů a máte radši barevnější produkty, kterých v dnešní době není mnoho? Je vám líto za originální sluchátka od Applu dát řádově tisíce korun? Pokud jste si alespoň na jednu z těchto otázek odpověděli kladně, tak jste tady dnes naprosto správně. V dnešní recenzi se totiž podíváme na bezdrátová sluchátka i16 TWS, která vám na první pohled mohou velmi připomínat AirPody. Od těch se ale liší jak svou barevností – konkrétně jsou k dispozici čtyři barvy, tak samozřejmě také cenou. Nepředbíhejme však zbytečně a pojďme se v rámci dalších odstavců podívat na sluchátka i16 TWS podrobněji.

Oficiální specifikace

Co si budeme nalhávat, hned na první pohled vás u sluchátek i16 TWS zaujme právě vzhledová totožnost s AirPody. O balení a vzhledu sluchátek si však řekneme později, nyní se pojďme věnovat oficiálním vlastnostem a specifikacím, které nám prozradí mnohé o kvalitě zvuku sluchátek. Sluchátka i16 TWS disponují Bluetooth verze 5.0, takže si můžete být jistí bezproblémovým připojením, a také velkým dosahem. Frekvenční rozsah sluchátek je 20 Hz až 20 kHz a impedance 32 ohmů.

Dobíjení je stejné jako u AirPods

Uvnitř obou sluchátek se nachází baterie o velikosti 55 mAh, bezdrátové pouzdro poté disponuje baterií o velikosti 500 mAh. Výrobce u těchto sluchátek uvádí délku nepřetržitého přehrávání až 4 hodiny, pomocí nabíjecího pouzdra poté můžete přehrávání sluchátek prodloužit až na 20 hodin. Doba pohotovosti je poté 180 hodin. Baterii bezdrátového pouzdra dobijete klasickým Lightning kabelem. Na obou sluchátkách se nachází malé tlačítko, pomocí kterých můžete provádět klasické akce – pozastavit/spustit přehrávání, anebo přijmout/odmítnout hovor. Sluchátka jsou k dispozici ve čtyřech barevných provedeních: bílá, černá, pastelová růžová a pastelová zelená.

Balení

Pokud se pro tato sluchátka rozhodnete, tak se vám do ruky dostane minimalistické balení, které je tvarem krabičky a velikostí podobné tomu od AirPodů. Na přední straně naleznete vyobrazená sluchátka, na boční straně se poté nachází barevný puntík, který označuje, jakou barevnou variantu jste si zakoupili. Na zadní straně krabičky poté naleznete informace a vlastnosti sluchátek. Po otevření na vás ihned vykoukne nabíjecí pouzdro, ve kterém se nachází obě sluchátka. Pod plastovým krytem se poté nachází krátký nabíjecí Lightning kabel a návod na připojení sluchátek. To je z balení všechno, nic víc v něm nenajdete – nic víc hlavně ani potřeba není. Ostatně, jako u klasických AirPods.

Zpracování

Jak jistě můžete očekávat, tak sluchátka i16 TWS nebudou kvalitativně odpovídat AirPodům – nechci je ale srovnávat s originálními AirPody, byť jsou si vzhledem velice podobné. Spíše bych chtěl apelovat na to, že sluchátka i16 TWS seženete za několikanásobně menší cenu, než originální AirPods. Za tuto cenu dostanete pěkné balení, bezdrátové pouzdro, sluchátka a zkrátka a jednoduše produkt, který funguje.

recenze sluchatka i16 tws

Sluchátka i16 TWS disponují na levém i pravém sluchátku tlačítkem, pomocí kterého si můžete jednoduše pozastavit přehrávání, přeskočit skladbu, anebo přijmout či odmítnout hovor. To beru jako skvělý benefit, který by se na nich vůbec nacházet nemusel. Nabíjecí pouzdro je vytvořeno z klasického plastu, včetně víka. Sluchátka jsou poté také z klasického plastu, který je ve spodní části nahrazen malým kovovým prstýnkem, pomocí něhož se sluchátka v pouzdře nabíjí. Otvor, ze kterého vychází zvuk, je chráněn membránou, nikoliv nějakou kovovou mřížkou – dávejte si tedy v tomto případě pozor na to, aby nedošlo k poškození. Výrobce navíc uvádí, že sluchátka vydrží polití vodou, anebo kapky potu. Oficiální certifikace však bohužel chybí.

Osobní zkušenost

Co jsem od sluchátek očekával jsem také dostal. Zvuk sluchátek je naprosto přijatelný a musím říct, že mě spíše překvapil. Upřímně jsem očekával velmi špatný zvuk, u kterého bude ve vysokých hlasitostech docházet ke zkreslení. Opak je však pravdou a sluchátka i16 TWS hrají překvapivě dobře.

I přesto, že jsou mírně větší než originální AirPody, tak celkem dobře drží v uchu. Procházky, běh a všeobecně chození tedy není vůbec žádný problém. Při běhu a pocení však sluchátka začala občas vypadávat z ucha, tudíž nejsou úplně vhodné například do posilovny anebo tam, kde se hodně zpotíte. Baterie sluchátek mně osobně po plném nabití vydržela necelé 4 hodiny, což sedí s oficiálním údajem, za kterým si stojí výrobce. Sluchátka moc neizolují zvuky z okolí, což pro někoho může být výhodou a pro někoho zase naopak ne – ostatně, stejně jako u originálních AirPods.

Závěr

Rozhodně vás nezklamou

V případě, že hledáte sluchátka, která se podobají AirPodům, a zároveň byste je chtěli vlastnit v zajímavém barevném provedení, tak vám mohu i16 TWS určitě doporučit. Za cenu několika stovek získáte kvalitní produkt, který odpovídá své ceně a rozhodně vás spíše příjemně překvapí, než aby zklamal. Zvuk sluchátek je dobrý, při vyšších hlasitostech nedochází ke zkreslení a baterie je ve spojením s bezdrátovým pouzdrem schopná vydržet až 20 hodin aktivního přehrávání. Dle mého názoru se jedná o skvělého přítele na dlouhé cesty například autobusem, anebo na procházky.

Slevový kód

Ve spolupráci s iPouzdro.cz jsme si pro vás opět připravili slevový kód, který můžete na tato sluchátka uplatnit. Stačí při objednávce zadat kód (bez uvozovek) „sluchatka20„ a 20 % z ceny bude odečteno. Sleva platí  do 23. července 2019, a proto určitě neváhejte a uplatněte jej co nejdříve.

Sluchátka i16 TWS můžete zakoupit buď z odkazu výše a nebo přímo na prodejně iPouzdro.cz – Vyšehradská 27, Praha.

recenze sluchatka i16 tws
i16_tws_recenze_fb

Dnes nejčtenější

.