Zavřít reklamu

Představení platební karty z dílny Applu – Apple Card – jsme se sice dočkali už na konči března, na její příchod mezi běžné uživatele však stále čekáme. Apple se totiž nechal na Keynote slyšet, že jí prvním jablíčkářům poskytne letos v létě, avšak na informace o přesnějším termínu byl strohý. Jelikož je však podle dostupných informací karta již pěkných pár měsíců testována a je jí přizpůsobován i iOS 12.4, je její příchod takříkajíc za rohem. 

Léto začíná nabírat na obrátkách a testování iOS 12.4, který je stejně jako Apple Card stále v betě, míří do finiše. Kalifornský gigant totiž včera uvolnil jeho sedmou betaverzi, k čemuž se odhodlal jen týden po uvolnění bety šesté. Právě krátký interval mezi betami lze považovat za určitou indícii toho, že je systém prakticky dokončen a téměř nic nebrání jeho ostrému vydání. Stejný případ je i watchOS 5.3, který též podporu Apple Card nabídne a který též míří v rámci beta testování do finiše, jelikož včera Apple vydal jeho pátou betu, která může být zároveň poslední. watchOS je totiž zpravidla testován v méně beta verzích než iOS. Pokud by tedy Apple dodržel svou frekvenci vydávání updatů, všech nových verzí jeho operačních systémů bychom se mohli dočkat již příští týden. Zároveň s nimi velmi pravděpodobně začne nabízet i Apple Card, která by měla být touto dobou již řádně otestovaná.

Na plné obrátky 

Na testování Apple Card se zprvu podílelo jen velmi málo testerů převážně z řad vyšších představitelů Applu a banky Goldman Sachs, , která s ním na kartě spolupracuje. Před pár týdny se však mělo beta testování rozšířit i na všechny zaměstnance Apple Storů v USA, z čehož lze usuzovat, že míří do finiše a Apple chce tímto krokem odhalit poslední skryté nedostatky. Všichni tito betatesteři pak pro funkčnost využívají právě iOS 12.4 v betě. 

O Apple Card jste si mohli na našem magazínu přečíst již mnoho zajímavých článků. V krátkosti jí lze označit jako velmi zajímavou kreditní kartu nabízející ještě zajímavější cashback, díky kterému budou moci její uživatelé při nákupech solidně ušetřit. Pokud však nežijete v USA, budete si na ní muset nechat zajít chuť. Dostupná totiž zprvu bude pouze zde a těžko říci, zda se Applu podaří jí vůbec někdy mimo svou domovinu rozšířit. Ostatně, stejný případ je i Apple Pay Cash. 

Dnes nejčtenější

.