Zavřít reklamu

PayU, platební a fintech společnost ze skupiny Naspers oznámila akvizici majoritního podílu v Red Dot Payment, poskytovateli platebních řešení zaměřeném na jihovýchodní Asii. PayU PayU působí i v České republice, kde je jedním z největší hráčů v oblasti online plateb.

Firma uvedla, že v Red Dot Payment získala „většinový podíl“. Neurčila přesnou velikost, ale odhalila, že dohoda hodnotí Red Dot na 65 milionů dolarů. Díky této transakci se PayU rozšiřuje do regionu jihovýchodní Asie a dosahuje celkové částky alokované do fintech investic, fúzí a akvizic ve výši 700 milionů dolarů za poslední tři roky.

Laurent le Moal, CEO PayU, říká: “Tato investice je prvním krokem PayU směrem k expanzi v regionu jihovýchodní Asie. Nyní poskytneme našim stávajícím globálním obchodníkům přístup k jihovýchodní Asii s jedinou integrací API, čímž posílíme naši globální platformu PayU Hub. Díky obrovskému potenciálu, který trh jihovýchodní Asie představuje, vidí PayU v této oblasti obrovskou příležitost k dalšímu růstu a inovování.

Společnost RDP (Red Dot Payment), kterou v roce 2011 vytvořila skupina odborníků na platby z různých společností Fortune 500 z oboru, se rozrostla do důvěryhodného online platebního řešení v Singapuru největšího na domácím trhu. RDP se zaměřuje na rostoucí obory jako je on-line maloobchod, pohostinství, charita, dodávky potravin a další. Její působení napříč jihovýchodní Asií se stále zvětšuje, má kanceláře mimo jiné i v Indonésii a Thajsku.

payu

Dnes nejčtenější

.