Zavřít reklamu

Před pár dny celý technologický svět zaskočila zpráva, že Jony Ive, jedna z dlouholetých tváří Applu, opouští společnost, aby budoval svou vlastní společnost LoveFrom. Za pár okamžiků po oznámení odchodu Jona Ivea bylo známo pomoci tiskové zprávy i jméno nové posily do řad technologického giganta.

Jony Ive se v Applu podílel na designu mnoha produktů:

Stane se jí Sabiih Kahn, který se již začal seznamovat se svou agendou. „Sabiih Kahn bude mít na starost globální dodavatelské řetězce společnosti Apple, bude zajišťovat kvalitu produktů, dohlížet na plánování, zadávání zakázek, výrobu, logistiku a na vzdělávací programy zaměstnanců našich dodavatelů“ stojí v tiskové zprávě Applu. Khan jakožto viceprezident operací Applu bude podřízen Jeffu Williamsovi, který je nyní provozním ředitelem. Williams rovněž o Khanovi prohlásil, že dle jeho názoru se jedná o nejtalentovanějšího manažera na světe.

Bylo mi opravdu ctí více než 20 let pracovat se Sabihem. Je to skutečný vůdce a nepochybuji, že bude nejlepším vůdcem obchodních operací v historii Applu“ prohlásil Williams. Ten bude dohlížet v současné době i na designový tým Applu. I když šéfdesignér Jony Ive Apple opouští, v kontaktu se společností bude i nadále. Apple se stane klientem jeho nové firmy a zřejmě se tak otec designu mnoha jablečných produktů bude podílet i nadále na vzhledu nových zařízení.

sabiih-fb

Dnes nejčtenější

.