Zavřít reklamu

Dnešní den, tedy středa 26. června 2019, se vryje mnoha slovenským jablíčkářům nesmazatelně do paměti. Po letech čekání zde totiž konečně Apple spustil svou platební službu Apple Pay, díky které bude možné v obchodech platit pohodlně pomocí iPhonu či Apple Watch. Tato platební metoda jde pak využít i na internetu, kde s ní zaplatíte dokonce i na Macích či iPadech. S trochou nadsázky se tak dá říci, že na Slovensko konečně dorazila nová éra placení.

O příchodu Apple Pay k našim sousedům se spekulovalo v posledních měsících opravdu hojně a nesčetněkrát se objevilo i datum plánovaného spuštění. Tyto termíny však nakonec bohužel údajně kvůli neustálým průtahům jednání mezi Applem a bankami do jednoho zkrachovaly. V posledních dnech však začaly zdroje z bankovního prostředí svorně tvrdit, že je termín “upečen” a připadá právě na dnešek. A přesně to se i vyplnilo. Od časného rána nám slovenští čtenáři plní na facebookové a emailové schránky se screenshoty, že se jim již karty do Wallet podařily přidat. Banky s oznámením spuštění Apple Pay sice stále vyčkávají, dá se však očekávat, že se s tiskovými zprávami roztrhne v následujících desítkách minut pytel. Ostatně, informační embargo tu mělo platit stejně jako v České republice do 6 hodin ráno. 

Podporu Apple Pay nabízí podle všeho ode dnešního dne Slovenská sporiteľňa, Tatra banka, mBank a J&T Banka. Další bankovní i nebankovní instituce by pak měly s podporou přispěchat v následujících týdnech či měsících, jako tomu je i v Česku. Ostatně, i tato oznámení se dají očekávat v tiskových zprávách, které valná většina bank v průběhu dnešního dne zveřejní. Ty my budeme samozřejmě bedlivě sledovat a o veškerých detailech ohledně Apple Pay vás na našem webu důkladně informovat. Za pár minut vám navíc nabídneme slovensky psaný návod, jak Apple Pay zprovoznit. 

Za poskytnutí screenshotů moc děkujeme našim slovenským čtenářům

apple-pay-fb

Dnes nejčtenější

.