Zavřít reklamu

Aplikace na bázi předplatného hrají v App Storu Applu na iOS i macOS čím dál větší prim. Ostatně, v minulém roce se snažil kalifornský gigant tuto možnost služeb minimálně v případě iOS propagovat, jak jen to bylo možné, což se mu podle většiny statistik z minulých měsíců podařilo na výbornou. Nicméně i mu je jasné, že jeho systémy vyhledávají uživatelé kvůli jednoduchosti a tak je kromě snadného zřízení předplatného nutné i jeho snadné zrušení a to jakýmkoliv způsobem. iOS 13 proto přináší drobnou novinku, která uživatelský komfort v tomto ohledu ještě zpříjemní. 

Pokud se v nové verzi mobilního operačního systému rozhodne uživatel pro smazání aplikace, kterou má v rámci předplatného předplacenou na další týdny či měsíce, systém jej na tento fakt upozorní vyskakovacím oknem. Z toho se dozví, že předplatné lze využívat i po odinstalování aplikace a to na jiných zařízeních, která jsou přihlášena pod stejnými Apple ID a potažmo i na těch, která jsou zařazena do rodinného sdílení (v případě, že předplacená aplikace rodinné sdílení podporuje). Nové rozhraní dále uživateli umožní přejít jedním tapnutím do sekce správy předplatného, ve které jej můžete jednoduše zrušit. Novinka by tak mohla teoreticky vymýtit omyl, kterého se někteří jablíčkáři od zavedení předplatného dopouští a to sice jeho mylné zrušení právě smazáním aplikace. 

Právě co největším zjednodušením předplatného v systémech se Apple zabývá již poměrně dlouho. I v iOS 12, který si titul nejaktuálnějšího ostrého systému pro iPhony bude užívat už jen zhruba tři měsíce, totiž dorazilo pár vylepšení, které měli uživatelům usnadnit jeho správu, respektive jí zpřehlednit. Jak už totiž bylo zmíněno výše, donedávna se tato možnost placení aplikací nevyužívala a pro jablíčkáře je tudíž nyní stále svým způsobem novinkou. 

ios-13-subscription

Dnes nejčtenější

.