Zavřít reklamu

IPad není nástrojem pouze pro prohlížení sociálních sítí a hraní her. V mnoha případech může být ku prospěchu jako edukační nástroj. Apple se v dnešní tiskové zprávě zabýval, jak učitelé v evropských zemích používají jablečný tablet ke vzdělávání žáků.

Prvně se Apple zaměřil na školu Wilhelma Ferdinanda Schusslera v Düsseldorfu, kde iPady pomáhají dětem z oblastí Blízkého východu učit se v této zemi vlastním tempem. Tamní učitelé Nick Kyriakidis a Sinaan El Haq Hadjeri si nemůžou v této věci iPady vynachválit a označují je za jeden z nejmocnějších nástrojů, který dokáže překlenout jazykovou bariéru.

Děti se uzavřou, pokud se bojí, že udělají chybu. Pokud se pokusíme tento strach snížit, je pro ně snadnější s námi pracovat, protože nemají co ztratit. S iPadem je to jiné. Když děti něco píšou na papír, já najdu chybu a červeně ji přeškrtnu. S iPadem lze chybu snadno opravit, děti se s ním učí pro sebe a opravdu rády“ pověděl učitel Hadjeri. Škola nedávno přistoupilo na studijní plán zahrnující právě tento tablet, ke kterému má každé dítě během studia přístup. Počet úspěšných absolventů je nyní 100 %. To představuje nárůst o pětinu.

Podobná situace je i ve škole v Malmo ve Švédsku, kde je pro 98% žáků švédština až druhý jazyk. Učitelé začali sledovat zlepšení výsledků o 80% v matematice poté, co začali posílat domácí instruktážní videa nahrané učitelem ve švédském jazyce. Zlepšení díky iPadu je viditelné i na škole v Penarthu ve Walesu, kde třída studentů angličtiny (jako druhého jazyka) zlepšila svůj průměr o 3,8 bodu. IPadu co by vzdělávacímu nástroji může v budoucnu pomoci i chystaný iPadOS, který byl odhalen na nedávné WWDC. Na první dojmy z bety této novinky se můžete podívat v jednom z našich nedávných článků.

iPad - nárůst prodejů 2019

 

 

Dnes nejčtenější

.