Zavřít reklamu

Máte problémy s nevyžádanými či dokonce spamovými hovory? Pak vás jedna z novinek iOS 13 více než potěší. Apple totiž do něj přidal vychytávku, která může velmi snadno veškeré nechtěné hovory automaticky přesměrovávat přímo do hlasové schránky. 

Na bezpečnost se Apple u iOS 13 zaměřil ve velké míře: 

Funkčnost novinky zajišťuje především Siri, která čísla příchozích hovorů porovnává s uloženými v kontaktech, ale třeba také zmíněných ve Zprávách či Mailu, díky čemuž pozná, že se o tak úplně neznámé číslo jednat nemusí, přestože třeba ani není uložené v telefonu. V takovém případě by pak měl hovor bez problému “propadnout sítem” až k vám a vy jej tak bez problému vyřídit. Pokud však Siri usoudí, že se jedná o absolutně neznámé číslo, automaticky hovor přesměruje do hlasové schrány a vás pak na něj už jen upozorní. Novinka se dá samozřejmě i deaktivovat v Nastavení telefonu. V následujících týdnech by mohla být navíc ještě různě vylepšena. 

K implementaci vylepšení se mohl Apple rozhodnout především kvůli Číně a Indii, které spamové telefonáty trápí v obrovské míře. Ani USA však není v tomto ohledu zcela bezproblémovou zemí, které by podobné vylepšení nepřišlo vhod. Naopak Česká republika se naštěstí s podobnými nešvary až tolik nepotýká, což však rozhodně neznamená, že tomu tak bude i v budoucnu. Jak dobře novinka funguje si však budeme moci “naostro” vyzkoušet až v září. 

ios-13-security

Dnes nejčtenější

.