Zavřít reklamu

Když Apple světu poprvé ukázal po boku iPhonu 7 bezdrátová sluchátka AirPods, setkal se se spoustou nemístných poznámek a posměšků za jejich design či cenu. Z produktu, který byl mnohým pro smích, se však v několika následujících měsících po zahájení prodejů stal naprostý světový fenomén, kterému se daří skoro až nad očekávání. To nyní potvrdil i samotný Apple ústy svého lodivoda.

Tim Cook, generální ředitel společnosti Apple, se nechal v rozhovoru s investory slyšet, že jsou AirPods úžasným přínosem pro společnosti a životy lidí. To podle něj dokazuje i fakt, že se prodeje kategorie, do které AirPods spadají, meziročně opět výrazně zvýšily a vygenerovaly tak o poznání vyšší zisk.

Velké oblibě se těšila už první generace, a s druhou o zájem ještě stoupl, ačkoliv nepřinesla žádné z očekávaných zlepšení. Přesto podle Cooka zájem o bezdrátová sluchátka stále roste, a výrobní kapacity Applu údajně pracují naplno, aby stíhaly uspokojit obrovskou poptávku zákazníků. To naznačuje, že jich chce Apple v příštím kvartále prodat ještě více – zatím ale není jasné, jestli udrží krok s poptávkou. Například stránky Applu totiž hlásí dodání v řádu jednoho až dvou týdnů, což na jisté problémy s výrobou poukazuje.

Nic nového pod sluncem

Nedostatečné tempo výroby byl problém už v roce 2016, kdy Apple představil první generaci AirPods. V letech 2016 až 2017 měl Apple příležitost přijít si jejich prodejem na obrovské zisky, o které nakonec přišel, protože podcenil popularitu AirPods hned dva roky po sobě. A i když Apple v roce 2017 produkci bezdrátových sluchátek navýšil, má stále problémy s dodávkami.

jony-ive-airpods-fb

Dnes nejčtenější

.