Zavřít reklamu

Rodičovská kontrola má dětem zabraňovat v přístupu na nevhodná místa, mezi něž patří zejména stránky pro dospělé. Mnoho rodičů na ni spoléhá s vědomím, že se jejich děti nedostanou předčasně k obsahu, který vidět nemají. Nedávno se ovšem ukázalo, že po aktualizaci staršího iPadu na iOS 12.2 došlo k chybě, která způsobila, že byl přístup na dříve zakázané stránky povolený. Apple už o případu ví, a ačkoliv se podobná chyba vyskytne málokdy, je dobré její současné nastavení zkontrolovat.

Již brzy bychom měli mít perfektní přehled o tom, co my či naše děti dělají i na Macu. V macOS 10.15 má totiž dorazit Čas u obrazovky i tam: 

O případ se podělila matka z U.S.A., která uvedla, že ačkoliv byla omezení v systému i nadále zapnutá, mohla si její dcera prohlížet jakýkoliv obsah v internetovém prostředí. Na iPadu druhého dítěte přitom funguje rodičovská kontrola i nadále správně. Apple už o problému ví, ale zatím prý neposkytl žádné řešení. Chybu se snažil úmyslně vyvolat portál iDropNews, kterému se to sice nepovedlo, ale uvedl, že může být podobných případů více.

Jak zkontrolovat a znovu nastavit rodičovské opatření

Nastavená omezení za normálních okolností fungují jak na iOS 12, tak i na starších verzích; přesto si najděte pár minut a nastavení na iPhonu a iPadu po aktualizaci na nejnovější iOS 12.2 zkontrolujte:

  1. Otevřete „Nastavení
  2. Klepněte na „Čas u obrazovky
  3. Vyberte „Omezení obsahu a soukromí
  4. Zkontrolujte, že jsou všechna požadovaná omezení zapnutá – v případě internetového obsahu jděte do „Omezení obsahu“ > „Webový obsah“ a nastavte omezení
  5. Pokud jsou nevhodné stránky zakázané, spusťte internetový prohlížeč a navštivte nějakou stránku pro dospěl, abyste se ujistili, že bude opravdu nepřístupná

Rodičovská omezení jsou ve většině aplikací stabilní, ale podobné problémy jako je tento nejsou výjimkou. Apple totiž překopal systém Času obrazovky, který v počátcích iOS 12 nefungoval, jak by měl. Takže i když byla „večerka“ od 22:00 do 07:00, šlo iPhone/iPad používat i přes noc; rodiče také často nemohli sledovat, jak jejich děti čas strávily.

ios-12-2-rodicovka-kontrola-selhala

Dnes nejčtenější

.