Zavřít reklamu

Rozvoj virtuální reality je čím dál tím zřetelnější a podle nejnovějších zpráv je si této situace vědomý i Apple. Jablečná společnost totiž v tomto měsíci přijala do svého AR/VR týmu Arthura van Hoffa, což je zakladatel společnosti Jaunt VR. Sám Arthur tuto informaci sdílel na svém LinkedIn profilu, kde uvádí, že se stal členem jablečné společnosti v dubnu 2019 na pozici Senior Architect. Van Hoffova společnost Jaunt VR vyráběla zařízení specializující se na virtuální realitu. Mezi nejznámější produkt patří například Jaunt One, což je 3D VR kamera, za kterou byste zaplatili sto tisíc dolarů.

Van Hoffův výpis z LinkedIn:

Bohužel, společnost Jaunt VR se v říjnu roku 2018 začala dostávat do problémů. Společnost byla nucena propustit většinu svých zaměstnanců a přejít z konceptu virtuální reality na rozšířenou realitu. Jaunt se momentálně zaměřuje na tvorbu obsahu do rozšířené reality. Společně se změnou záměru se Van Hoff nechal slyšet, že Jauntu pomůže s přechodem na rozšířenou realitu, a poté jej na konci roku 2018 opustí. Tak také učinil a podle výpisu z LinkedIn skončil v jablečné společnosti. Není úplně 100% jisté, čím se Van Hoff v Applu zabývá. Pokud však vezmeme v potaz jeho minulé zkušenosti, tak se bude s největší pravděpodobností potulovat okolo rozšířené a virtuální reality. Mimo založení společnosti Jaunt byl Van Hoff také technologický manažer (CTO) ve společnostech FlipBoard a DELL a zároveň pracoval jako inženýr pro TiVo.

Představení Jaunt One:

Životopis Van Hoffa je opravdu velice pestrý a není divu, že se o něj cupertinský gigant začal zajímat. Vypadá to, že Van Hoff bude pro jablečnou společnost díky bohatým zkušenostech velmi nápomocný. Apple by totiž podle dostupných zpráv měl pracovat na speciálních AR brýlích, které by měly spatřit světlo světa v roce 2020. Samozřejmě je dost možné, že si Apple schovává nějaká esa v rukávu a přinese další produkty zaměřené na virtuální realitu. Ať je to tak, či onak, Van Hoff bude při vývoji těchto produktů přítomen.

apple-glass-fb

Dnes nejčtenější

.