Zavřít reklamu

Máte rádi pohled do útrob jablečných produktů? Pak vás následující řádky velmi potěší. Odborníci z iFixit se totiž dnes na svém webu pochlubili kompletním rozborem nového iPadu mini, jehož představení jsme se dočkali již před více než dvěma týdny. Pokud jste však doufali v to, že se tento drobeček dočkal vnitřní revoluce, musíme vás hned na úvod zklamat. Vnitřních oproti předešlé generaci totiž mnoho není. Všechny však stojí rozhodně za to. 

Že v novince tepe procesor A12 Bionic jsme věděli už od jejího představení. O velikosti RAM paměti jsme však mohli doposud jen spekulovat a své teorie opírat o benchmarky, které se před nedávnem objevily na internetu. Nyní už však víme se stoprocentní jistotou to, že se novinka dočkala 3 GB RAM, tedy o 1 GB RAM více než mini 4. Milovníky selfie fotek pak potěší obří vylepšení u selfie kamerky, která je nyní 7 MPx namísto původních 1,2 Mpx. Kamerka je podle iFixit naprosto shodná s tou, kterou Apple v roce 2017 použil i u 10,5” iPadu Pro. 

V iPadu též naleznete nové senzory pro True Tone, které regulují barvy na displeji, či přepracovanou sadu mikrofonů umístěnou blíže přední kameře. Potěší i Bluetooth ve verzi 5.0, dva reproduktory pro stereo zvuk, gigabitové LTE či eSIM v případě Cellular verzí. Co se pak týče velikosti baterie, tak je naprosto shodná s tou v předchozím modelu – 19,32 Wh.

Přestože vypadá novinka díky několika zajímavým vnitřním vylepšením velmi slušně, iFixit přesto příliš nepotěšila. Její opravitelnost je totiž bohužel velmi obtížná a to zejména kvůli použití velkého množství lepidla, která drží jednotlivé komponenty či kabely pevně na místě a jejich oddělování je vcelku nebezpečné. Jednoduchá pak není ani výměna baterie, která by však paradoxně podle iFixit jednoduše udělat bez problému šla. Za tyto “prohřešky” si tak iPad mini odnáší pouhé 2 body ze skóre opravitelnosti. Pokud by se vám tedy novinka porouchala, důrazně doporučujeme její opravu v servisu. 

ipad mini rozbor fb

Dnes nejčtenější

.