Zavřít reklamu

Od oficiálního představení jablečné streamovací platformy nás dělí posledních pár dní a do světa začíná prosakovat více a více informací. Zpráva magazínu Financial Times například představila pár detailů odhalujících, jak se jablečná služba bude lišit od konkurenčního Netflixu.

Spolu s příchodem streamovací platformy bychom se měli dočkat vylepšené verze aplikace TV. Přes ni by uživatelé mohli platit za předplatné pro obsah třetích stran, který plně nevlastní jablečná společnost. Údajně by televizní sítě jako Viacom a CBS měly být již téměř dohodnuty se samotným Applem, který je v případě podepsání dohody integruje do své vlastní streamovací platformy. Přestože se v minulosti jméno kalifornského giganta často skloňovalo se studiem Warner Media, s jejich případnou spoluprací bychom spíše počítat neměli. Navíc by měla studia Warner Media a Disney pracovat na vlastních streamovacích platformách, které by měly být odhaleny ještě letos.

V čem se Apple chystá odlišit od Netflixu?

Zatímco Netflix se snaží poskytnout co nejširší spektrum toho nejrůznější obsahu, Apple se má dle dostupných informací vydat zcela jinou cestou. Kalifornský gigant chce světu ukázat co nejlepší nezávislý obsah, kterého nebude tolik, avšak svou kvalitou strčí do kapsy leckterý seriál.

Streamovací platformu bychom si mohli pustit na případné nové Apple TV:

Za co ale již nyní Apple dostává minusové body je jeho spolupráce se samotnými producenty. Apple si natolik zakládá na udržení mlčenlivosti a obchodního tajemství, že se doposud nepodělil s nikým o svůj marketingový plán, přestože ani ne za týden má svou chystanou službu spustit. Jejího oficiálního představení bychom se měli dočkat při příležitosti první letošní Keynote, která se koná v pondělí 25 března. Rozhodně se ještě máme na co těšit.

Apple TV ovladac

Dnes nejčtenější

.