Zavřít reklamu

Používání iPhonů bez krytu si spousta jablíčkářů neumí prakticky představit. Nic totiž nebolí víc, než škrábanec na novém iPhonu. Tomu sice ochranné kryty zamezí, avšak svým způsobem rovněž pošlapou i celkový design telefonu. Přesně to se ale rozhodla změnit společnost PanzerGlass svým netradičním krytem vytvořeného ze skla a TPU rámečku. A právě ten jsem měl tu čest v uplynulých dnech pořádně otestovat a následně jej zhodnotit v následující recenzi, která vám jeho kvality poodhalí.

Balení 

Pokud jste si od společnosti PanzerGlass v minulosti už něco pořizovali, určitě víte, že balení jejích produktů jsou skutečně velmi povedená. Jinak tomu samozřejmě nemůže být ani u obalu ClearCase. Ten vám totiž dojde v klasické černé krabičce s oranžovými doplňky, brandingy, vyobrazením krytu, různými popisky a hlavně klasickou látkovou “nášivkou” sloužící k jednoduchému vysunutí části balení s krytem ze druhé. PanzerGlass si tedy s balením i tentokrát skutečně vyhrál, za což mu patří uznání.

Když krabičku rozbalíte, vysunete z ní “šuplík” s krytem a sejmete jej z molitanového podkladu, stačí už jen odlepit klasická oranžovo-žlutá ochranná folie s brandingem PanzerGlass ze skla na zádech krytu a ten pak následně nasadit na telefon. Vše je samozřejmě otázkou několika vteřin a to i díky vcelku poddajnému TPU rámečku.

Zpracování a specifikace 

Přiznám se, že na nový ClearCase jsem byl skutečně velmi zvědavý. Rukama už mi sice prošlo poměrně velké množství různých krytů, které jsem jak recenzoval, tak i běžně používal, avšak žádný z nich nebyl kombinací skla a TPU rámečku. Této kombinace se však v žádném případě nemusíte obávat, protože jak je u PanzerGlassu zvykem, oba materiály jsou už na omak vysoce kvalitní a váš telefon tak ochrání bez jakýchkoliv problémů. TPU rámeček totiž perfektně utlumí veškeré nárazy a 0,7 mm tlusté sklo na zádech taky nějaký ten karambol bez problému ustojí. Ostatně, aby taky ne. Je totiž o 0,3 mm silnější než skla, která používá PanzerGlass k ochraně displeje. A jelikož už ta jsou prakticky nepřekonatelná, je jasné, že i na sklo na zádech krytu bude opravdový spoleh. Mimochodem, kryt ClearCase je samozřejmě plně kompatibilní s ochrannými skly PanzerGlass na displej. Nemusíte se tak bát například toho, že by byla skla krytem jakkoliv vytlačována a jejich funkce se tak de facto míjela účinkem.

Vraťme se ale ještě chvíli k TPU rámečku. Ten je totiž dle slov výrobce vyroben z materiálu, který se nebude postupem času potýkat se žloutnutím, jak je u krytů z tohoto materiálu zvykem. Nemusíte se tak bát, že byste jej kvůli tomuto neduhu museli za pár měsíců poslat k vodě. Nepěkná žlutá se totiž zkrátka nedostaví. 

Testování

Přiznám se, že když jsem si pořídil iPhone XS, prakticky okamžitě jsem se zamiloval do jeho skleněných zad, jelikož je jejich úchop skutečně velmi příjemný. Po pár týdnech používání bez jakéhokoliv krytu se mi však podařilo na záda “nachytat” několik vlásečnicových škrábanců, které sice nejsou téměř vidět, přesto však jejich existence vnitřně bolí. Se sebezapřením jsem tedy začal používat kryt, který sice vzniku dalších vlásečnic zamezil, avšak telefon se mi už tak skvěle v ruce právě kvůli jeho povrchu nedržel. To se ale prvním nasazením ClearCase od PanzerGlassu změnilo. Skleněná záda jsou totiž opravdu parádní a dají vám pocit, že držíte telefon naprosto “holý”, tedy bez jakéhokoliv krytu. Sklo použité na záda krytu je navíc zcela průhledné, takže si design telefonu můžete užívat neustále naplno.

Co se týče TPU rámečku, ten je též na dotyk velmi příjemný a kvalitně zpracovaný. Ať už se zaměřím na tlačítka či výřezy pro reproduktor a Lightning, vše je u něj dotaženo do naprosté dokonalosti. A když říkám vše, myslím tím opravdu vše. Nemusíte se totiž bát například ani toho, že by bylo sklo ze zad s TPU rámečkem jakkoliv nešetrně spojeno. Vše působí velmi jemně a vy nemáte při letmém pohledu prakticky možnost poznat, kde začíná sklo a kde rámeček.

Jelikož má rámeček sloužit především k ochraně, je vyroben tak, aby perfektně obepnul jak boky telefonu, tak i chránil čočku na jeho zádech. Toho PanzerGlass docílil vytvořením velmi drobné “hrany” na po obvodu zad, díky které se nemusíte obávat toho, že by se telefon kvůli vystouplé čočce při položení na záda jakkoliv viklal. Pokud jej totiž na záda položíte, opře se de facto jen o TPU hranu. V bezpečí tak tím pádem není jen fotoaparát, ale i samotná skleněná záda krytu, která jsou sice vysoce odolná, zcela nepoškrabatelná však samozřejmě nejsou.

DSC_0022

Abych však jen nechválil, jsou tu dvě věci, které by vás mohly při používání krytu mírně iritovat. Tou první je jeho “schopnost” zanechávat na sobě otisky, což je však vzhledem k tomu, že je na něj použito sklo, zcela pochopitelné a není možné, aby tomu tak ani nebylo. Navíc musím uznat, že se na něj otisky dle mého názoru zachytávají o poznání méně, než třeba na samotná skleněná záda iPhonu, což je určitě příjemné. Tak či tak se ale s občasným leštěním otisků zkrátka musíte u podobného krytu smířit.

Druhou kaňkou na jinak dokonalém krytu pro milovníky čistého designu je pak jeho poměrně složité sundávání z telefonu. Osobně jsem měl totiž opravdu hrůzu z toho, že skleněná záda nedopatřením při vyjímání telefonu poškodím, jelikož zkrátka nejsou tak poddajná jako kůže, plast či guma. Rámeček je ale naštěstí poměrně měkký, takže si tyto stresující situace užijete jen pár vteřin. Ani tato věc se však nedá vyloženě označit za slabinu, ale spíše za jakousi drobnou daň za použití skla.

Resumé  

Hodnocení totoho krytu je pro mě celkem jednoduché. Pokud jste milovníky designu iPhonů a nechcete je ukrývat pod kryty a zároveň milujete pocit skleněných zad telefonu v ruce, nemáte nad čím váhat. ClearCase vám totiž obě tyto věci naplno dopřeje a zároveň vám váš telefon perfektně ochrání. Spokojenost je v tomto případě dle mého názoru zaručena.

DSC_0026
clearcase panzerglass

Dnes nejčtenější

.