Zavřít reklamu

Možná jste si všimli, že když někomu nepřijmete hovor, tak se po nějaké době na uzamčené obrazovce objeví tmavé upozornění. Tohle upozornění vám sdělí, že byste měli kontaktu zavolat zpět. Vy tak jednoduše můžete na notifikaci kliknout a iPhone začne automaticky volat kontaktu, který se vám nedovolal. Takto to funguje i u dalších aplikací a služeb, nejen u volání. Tyto notifikace se nazývají Návrhy Siri a naprosto chápu, že je někteří z vás nemusí využít a připadají vám spíše otravné, než-li užitečné. Návrhy se také mohou zobrazovat ve vyhledávání. V dnešním návodu se podíváme na to, jak Návrhy Siri deaktivovat.

Jak deaktivovat funkci Návrhy Siri

Na vašem iOS zařízení, tzn. na iPhonu či na iPadu, spusťte nativní aplikaci Nastavení. Zde poté sjeďte níže, dokud nenarazíte na kolonku Siri a hledání, kterou rozklikněte. V tomto menu stačí sjet o něco níže, kde už se nachází podnadpis Návrhy Siri a pod ním tři funkce, které můžete deaktivovat. Konkrétně se jedná o Návrhy v hledání, Návrhy ve VyhledáváníNávrhy na zamčené obrazovce – všechny tyto tři funkce zobrazují návrhy přesně tam, kde to popisují. Záleží tedy jen na vás, kde chcete Návrhy deaktivovat. Jakmile k deaktivaci dojde, tak už se nemusíte o nic víc starat a Návrhy už vás nikde nebudou obtěžovat.

Z vlastní zkušenosti mohu potvrdit, že Návrhy Siri jsou ve většině případů spíše otravné, než aby byly k užitku. Tehdy, kdy se mi nějaký návrh zobrazil, jsem jej většinou pouze smazal. Koneckonců se mi návrhy zobrazovaly doopravdy většinou jen tehdy, kdy jsem někomu nepřijal hovor. Jindy jsem se s návrhy setkával snad jen ve vyhledávání, ve kterém spíše jen zabíraly místo.

Takto vypadají Návrhy Siri:

siri_navrhy_Fb

Dnes nejčtenější

.