Zavřít reklamu

Na začátku února jste se na našem magazínu mohli dočíst o problému, kterou způsobuje bezpečnostní čip T2. Ten Apple do svých jablečných počítačů implementuje od iMacu Pro a napomáhá nám hned v několika ohledech. Naneštěstí jsou s ním spojeny i různé problémy, přičemž poslední z nich se týká zvuku. Profesionální zvukaři se kvůli čipu potýkají s výpadky techniky a na svůj Mac se zkrátka nemohou spolehnout. Až doposud nebyla konkrétní příčina onoho problému neznáma. O její odhalení a následné objasnění se postaral Abid Hussain, který se živí jako certifikovaný učitel Abletonu.

Podle něj se problém projeví vždy, kdy se čip T2 snaží synchronizovat čas a lokaci. V tu chvíli totiž dojde k přetížení USB portu připojujícího externí zařízení, a to především v případě, kdy je přes USB-C adaptér připojeno příslušenství s rozhraním USB 2.0. Pokud uživatelé jablečných počítačů v předvolbách systému vypnou automatické nastavení data a času a automatické nastavení časového pásma, mělo by dojít k značné redukci nechtěných výpadků. Bohužel ani jeden z těchto triků se nepostará o kompletní odstranění problému a v nejnovější beta verzi systému macOS opravu taktéž nenajdeme. Dalším možným řešením je koupě nového vybavení, které bude připojitelné skrz Thunderbolt nebo USB 3.0, které je samozřejmě též nutné připojit přes příslušný adaptér.

Čip T2 nalezneme také v loňském MacBooku Air:

Bohužel kvůli této chybě se velká spousta profesionálních zvukařů nemůže spolehnout na svůj současný Mac. Největší problém totiž nastává v případě živého koncertu, kdy zkrátka k chybě v podobě výpadku dojít nesmí. Kdy samotný Apple tuto chybu opraví je prozatím nejasné, jelikož jak bylo zmíněno výše, dosud se byť jen sebemenší náznak řešení do bety nedostal.

apple-t2-cip

Dnes nejčtenější

.