Zavřít reklamu

Občas to bývá tak, že si heslo k vaší Wi-Fi síti prostě nevyberete. Váš poskytovatel vám přijde domů nastavit internet společně s Wi-Fi sítí, ke které „natvrdo“ nastaví její název a samozřejmě také heslo. Bohužel, heslo je v tomto případě většinou tvořeno z velkých a malých písmen, číslic a dalších znaků, které si jednoduše nemáte šanci zapamatovat. Proto se rozhodnete napsat si heslo na papírek, jenže co se nestane – papírek ztratíte. Poté k vám někdo přijde na návštěvu, vyžádá si heslo od Wi-Fi a rázem může nastat problém. Kde teď heslo najdu? Vše se dá naštěstí vyřešit.

Jak zjistit zapomenuté heslo od Wi-Fi sítě

Samozřejmě pomocí tohoto návodu nemůžete zjistit heslo od kterékoliv dostupné sítě. Důležité je, abyste k Wi-Fi síti, od které chcete zjistit heslo, byli už alespoň jednou připojeni. Pokud tohle kritérium splňujete, tak už pouze stačí na Macu či MacBooku otevřít aplikaci Klíčenka (například pomocí Spotlightu a nebo ve složce Aplikace). Po otevření Klíčenky se v levém menu přesuňte do záložky Systém. Zde už pouze stačí najít název Wi-Fi sítě, ke které chcete zjistit heslo – samozřejmě můžete využít seřazení podle názvu či druhu. Wi-Fi sítě se vždy zobrazují pod druhem Heslo k síti AirPort. Jakmile najdete hledanou síť, tak na ni dvakrát poklikejte a v dolní části nově otevřeného okna zaškrtněte možnost Zobrazit heslo. Poté se pomocí hesla k účtu autorizujte a klikněte na OK. Poté se zobrazí ještě další okno, do kterého zadejte stejné údaje a klikněte na Povolit. Poté už se heslo k Wi-Fi síti zobrazí v textovém poli vedle Zobrazit heslo.

K využití tohoto triku je samozřejmě nutné, abyste měli službu Klíčenka aktivovanou. V Klíčence samozřejmě nenajdete pouze hesla k Wi-Fi sítím, nýbrž i jakákoliv hesla, která si můžete kdykoliv zobrazit. Pokud tedy na hesla nemáte pamatováka, dokáže vám Klíčenka opravdu značným způsobem ulehčit život.

wifi

Dnes nejčtenější

.