Zavřít reklamu

Byť Apple se Samsungem nyní spolupracuje i v minulosti často spolupracoval, bylo pravidlem, že si častokrát šly tyto dvě společnosti v soudních sporech po krku a i nyní to vypadá, že do svého portfolia vzájemných soudních tahanic přidají další spor. Samsung je totiž velmi blízko k získání izraelské společnosti Corephotonics, která je v patentovém sporu s Applem. V případě uskutečnění akvizice, která se odhaduje na 150 milionů dolarů, by mohl spor přejít na Samsung.

Společnost Corephotonics podala v roce 2017 na Apple žalobu, ve které jej obvinila z porušování patentů u fotoaparátu iPhonů 7 a 8 Plus. Patenty se týkají technologie s dvěma objektivy, která pojednává například o technice optického zoomu a teleobjektivu. Technologie duálních objektivů se poprvé objevila s iPhonem 7 Plus v roce 2016. Následně byla použita i u iPhonů 8 Plus, X, XS a XS Max. V roce 2018 tak Corephotonics zažalovala Apple i kvůli iPhonu X – stalo se tak před představením XS a XS Max. Podle žaloby Corephotonics využívají iPhony s dvěma objektivy její patentovou konstrukci teleobjektivů, techniku optického zoomu a technologii fúze obrázků, která udělá několik snímků a z nich vybere nejdokonalejší prvky k sestavení perfektní fotografie.

Patenty Corephotonics porušují všechny iPhony s duálním fotoaparátem: 

Po podání žaloby tehdy Corephotonics uvedla, že mezi oběma společnostmi probíhala komunikace, která by mohla vést k uzavření licenční smlouvy. Nicméně se tak nestalo a spor se zřejmě vyřeší až se Samsungem po dokončení akvizice. Samsung by tak mohl získat velmi zajímavou společnost, která vyvinula například fotoaparát s 5x optickým zoomem, jenž byl v roce 2017 ukázán v prototypu smartphonu od společnosti Oppo. Těžko však říci, zda na Corephotonics nahlíží Samsung jako na zajímavou akvizici či jen jako jakousi záminku k vysouzení dalších peněz z Applu.

soudcovske kladivko

Dnes nejčtenější

.