Zavřít reklamu

Když Apple před lety představil umělou asistentku Siri, ve světě vyvolal tím to krokem obrovské nadšení. Jednalo se totiž o technologii, se kterou se tehdy setkávala valná většina obyčejných smrtelníků spíše ve sci-fi filmech než v reálném životě. Postupem času sice nadšení kolem Siri mírně opadlo, jelikož jí začaly šlapat na paty konkurenční asistentky s vyšší mírou inteligence, nicméně i nyní je její popularita velká. Tušíte však, jak moc velká vlastně je?

S odpovědí na tuto otázku přišel v nedávném rozhovoru pro CNBC šéf Applu, Tim Cook. Dle jeho slov se Apple neustále snaží Siri vylepšovat a investuje do ní obrovské peníze, které mu v tom mají pomoci. Díky tomu je tak Siri schopna uživatelům pomoci v čím dál více situacích či zodpovědět jim čím dál více otázek. Toho si jsou její uživatelé velmi dobře vědomi, což dokazuje i její měsíční využitelnost. Měsíčně totiž provede Siri skrze servery Applu na deset miliard operací, což je téměř neuvěřitelné číslo, vezmeme-li do úvahy fakt, že je schopná mluvit “jen” 21 různými jazyky, což její využitelnost značně limituje. 

Takto jsme si ještě nedávno představovali chytrý reproduktor z dílny Applu, ve kterém měla nalézt Siri svůj nový domov: 

Že Apple na Siri neustále pracuje potvrzuje čas od času Apple náborem zaměstnanců určených právě pro její vývoj či velmi zajímavými patenty, které popisují, jakým směrem by se mohla jablečná asistentka v budoucnu ubírat. Nedávno se například objevil patent popisující fungující Siri i bez nutnosti připojení k internetu, což není v tuto chvíli možné. Přestože by Siri v tomto případě zvládala jen lokální operace, čili ty umožněné daty z telefonu, mnozí uživatelé by podobným vylepšením určitě nepohrdli. 

siri

Dnes nejčtenější

.