Zavřít reklamu

Jablečný iPad je užitečným zařízením, skvěle použitelným v mnoha oblastech. Apple se nás dokonce snaží přesvědčit, že je jeho tablet odpovídající náhradou za laptop. Můžeme s tím nesouhlasit, může se nám to nelíbit, pravdou ale je, že toho iPad s každou další generací zvládá víc a víc. Myslí si to i hudební producent Henny Tha Bizness, který k tvorbě hudby používá výhradně svůj jablečný tablet.

Henny dokonce předpovídá, že do deseti let by mohlo být používání iPadů v hudebním průmyslu naprostou samozřejmostí. Ve svém videu mluví o tom, jakým způsobem svůj nejnovější iPad Pro využívá k tvorbě hudby. Zajímavou třešinkou na dortu je okamžik, kdy Henny požádá producenta, proslulého svým odporem k mixování hudby na počítači – s lehko předvídatelným výsledkem.

Henny na iPadu oceňuje především okamžitost jeho odezvy. Podle jeho vlastních slov ho to vrací do dob mládí, kdy k realizaci svých hudebních nápadů nepotřeboval žádné složité nástroje. Hlavní aplikací, kterou Henny používá, je Blocs Wave, která mu pomáhá rychle realizovat jeho nápady na skladby, a to jak z vlastních nahrávek, tak i ze zakoupených smyček.

Spolu s Hennym vystupuje ve videu také producent a studiový inženýr Ken Lewis, známý tím, že se dlouhodobě vyhýbá digitálnímu zpracování hudby. Počítače Lewis odmítá proto, že mu nejvíce vyhovuje okamžitá interakce se skutečnými tlačítky a posuvníky na pultech. Z iPadu byl Lewis nadšený – líbila se mu především podoba s analogovými přístroji:“Tyhle jsou mnohem, mnohem menší, ale stále se jedná o analgové prostředí,“ upřesňuje, a dodává, že mu ruční ovládání příslušných nástrojů pomáhá lépe se spojit s hudbou, kterou tvoří. Byla to právě absence tohoto ručního ovládání, která mu bránila v tvorbě hudby na počítači, kde by veškerá interakce probíhala prostřednictvím myši.

iPad dokáže věrně simulovat prostředí skutečného mixážního pultu a dalších zařízení, která tak tvůrce může skutečně ovládat ručně. Zároveň má ale oproti reálným přístrojům obrovskou výhodu v podobě mobility, proto mu dává přednost čím dál více tvůrců.

ipad fb

Dnes nejčtenější

.