Zavřít reklamu

Společnost Apple provádí intenzivní nábor odborných pracovníků. Hledá především inženýry, kteří se budou podílet na vývoji bezdrátových modemů a procesorů. Nábor nových pracovních sil probíhá v San Diegu, kde mimo jiné sídlí také společnost Qualcomm.

Apple tento měsíc na svém webu zveřejnil hned deset inzerátů, poptávajících pracovníky na pozice, související s navrhováním čipů. Je to vůbec poprvé, co Apple tyto odborníky veřejně shání přímo v Kalifornii. Inženýři by měli pracovat na rozličných typech komponent včetně AI procesoru Neural Engine nebo bezdrátových modemů. To, že Apple takto intenzivně hledá nové pracovníky pro produkci čipů, by mohlo znamenat, že pro výrobu těchto součástek hledá nové lokace nebo se chce pustit do zcela nových projektů, kterými by mohl v budoucnu nahradit stávající dodavatele.

Za dobu existence iPhonu společnost Apple postupně zvyšuje množství komponent, které si sama navrhuje. Díky tomu také vyniká schopností odlišit své vlajkové produkty od těch konkurenčních, spoléhajících vesměs na standardní výrobce a jejich plány. Navrhování vlastních komponent navíc poskytuje Applu větší kontrolu nad náklady. Firma již vydala bezdrátové čipy pro AirPods a Apple Watch, kompletní bezdrátový systém pro svůj nejlépe prodávaný produkt – iPhone – ale zatím stále chybí. Cupertinská společnost v současnosti shání inženýry se zkušeností v oblasti běžných bezdrátových protokolů, jako je LTE nebo Bluetooth, stejně jako ty se zkušeností s novějšími technologiemi, jako je třeba 5G.

Jak společnost Apple, tak i Qualcomm na otázky, týkající se inzerátů na pracovní pozice, odmítl odpovědět. Není tedy zatím ještě jasné, zda Apple v San Diegu již otevřel novou provozovnu, nebo zda nově najaté inženýry umístí v kancelářích, které získal při odkoupení Shazamu a AI startupu Emotient.

apple_chip_t2_Fb

Dnes nejčtenější

.