Zavřít reklamu

Na společnost Apple se valí další žaloba kvůli údajnému porušení patentů. Oč kráčí nyní? Apple žaluje společnost Dynamic Data Technologies, která tvrdí, že Apple porušil celkem jejích 11 patentů, které všechny souvisejí s videem nebo jeho úpravou. Žaloba samotná má 68 stran.

Jedním z údajně porušovaných patentů je technologie, která vylepšuje obraz na základě výpočtů a následných odhadů pohybujícího se předmětu v snímaném obraze. S tím související další patent popisuje způsob, jakým software odhaduje, kam se předmět na obraze bude pohybovat. Apple je dále žalován rovněž pro způsob úspory energie během natáčení videa. Další patenty se zabývají kompresí videa do co možná nejkvalitnější podoby, nebo například způsoby zobrazování informací.

Společnost Dynamic Data Technologies byla velmi pečlivá, v žalobě totiž vyjmenovala všechny produkty a dokonce konkrétní verze iOS, které patenty údajně porušují. Žalobce po soudu požaduje, aby vydal rozsudek v jeho prospěch, ve kterém uloží Applu povinnost nahradit škodu, soudní výlohy a dále označí jednání Applu za úmyslné, škodlivé, nesprávné a „hodné piráta“.

Patent údajně porušuje i Apple TV:

Jak to s žalobou skutečně dopadne ukáže až čas. Vyskytují se totiž názory, že se jedná o dalšího patentového trolla, neboť společnost Dynamic Data Technologies byla založena v dubnu tohoto roku. Žalobu stihla tato společnost podat i například na Google, AMD nebo Microsoft.

Apple Court fb

Dnes nejčtenější

.