Zavřít reklamu

Poslední dobou můžete vidět na našem webu spousty článků, ve kterých vás informujeme o krádežích a loupežích v kalifornských Apple Storech. Za posledních 6 měsíců došlo k desítkám podobných činů a škody už dosáhly takřka milion dolarů. Tyhle trestné činy mají většinou stejný průběh. Do obchodu naběhne skupina lidí, která urychleně začne brát vystavené zboží a poté rychle ujede předem připraveným vozem.

Málokdy se podaří pachatele zatknout. V jednom zpřípadů se povedlo pachatele zastavit samotným zákazníkům. Jednalo se o Apple Store v Roseville, kde byli dva ze tří pachatelů zastaveni přímo při činu, třetí byl pak brzy dopaden. Spravedlnost není slepá a bylo jen otázkou času, než se opět podaří někoho lapit. Poslední krádež se stala ve středu ráno souběžně s představováním nových iPhonů. Místem činu byl opět Apple Store v Roseville, letos už popáté. Během útěku měl automobil pachatelů nehodu. Jeden z výtečníků byl zatčen přímo na místě nehody, dvoum se podařilo v tu chvíli uprchnout. Zanedlouho je ale policie díky výpovědi zadrženého dopadla.

V tento moment ještě není jasné, zda tito pachatelé mohou být spojováni s některými předchozími případy, vše ukáže až následné vyšetřování. Nicméně je velmi pravděpodobné, že se jedná právě o členy gangu, kteří Apple Store již několikrát vykradli. Situace v Kalifornii je v tomhle ohledu opravdu špatná a leckdo si láme hlavu, jak tomu zabránit. Svůj názor na tento problém sdělil nedávno i šéf policie ze San Francisca. Dle něj je třeba, aby v okolí Apple Storů byli policisté. Sám dodal, že v San Franciscu tomu tak je a žádný Apple Store zde vykraden nebyl.

pouta-fb

Dnes nejčtenější

.